LONDON

Britanija želi i trgovinski sporazum sa SAD-om i digitalni porez - ministrica Leadsom

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Britanija želi sklopiti trgovinski sporazum sa Sjedinjenim Državama ali će uvesti porez na digitalne usluge kompanijama poput Googlea, Facebooka i Amazona, poručila je u četvrtak ministrica gospodarstva Andrea Leadsom.

"Sjedinjene Države i Velika Britanija žele sklopiti trgovinski sporazum", konstatirala je ministrica Leadsom, a eventualne nesuglasice oko nekih pitanja ni na koji način ne ugrožavaju "odličan i snažan i dubok odnos" između dvije zemlje, tvrdi.

"Neki su pregovori jednostavno teški i uključuju razmjenu oštrih riječi", dodala je ministrica u razgovoru za Talk Radio. "Mislim ipak da je apsolutno ključno da se oporezuju ogromne multinacionalne kompanije koje ostvaruju nevjerojatne prihode", naglasila je Leadsom.

"Želimo surađivati na međunarodnoj razini s ostatkom svijeta kako bi se oformio pravi sustav koji će biti jamstvo da će (te kompanije) plaćati pravedan porez", pojasnila je ministrica.

Britanija namjerava u travnju uvesti porez od dva posto digitalnim kompanijama čiji globalni prihodi premašuju 500 milijuna funti, podsjeća Reuters.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter