mješoviti pjevački zbor

Cantus PoPuli u utvrdi Casoni Vecchi

| Autor: Vanesa Begić
(Snimila: Vanesa Begić)

(Snimila: Vanesa Begić)


Zbor Cantus PoPuli osvaja nagrade i priznanja gdjegod nastupa, a premda je to jedan od najmlađih pulskih zborova već su itekako dobro poznati te stekli su svoje brojne obožavatelje.

Ovoga su puta koncertom naslovljenom "Odjeci glazbe" nastupili u utvrdi Casoni vecchi na Vidikovcu, a na taj je način došlo do zanimljive i sugestivne simbioze spoja kulturne baštine i glazbe. Naime, ovaj se ambijent pokazao kao zahvalna pozornica za koncert zborske glazbe s bogatim repertoarom, a mnogi su posjetitelji i prvi put kročili u ovaj prostor, što je bilo itekako korisno i s upoznavanjem lokalne kulturno-povijesne baštine.

Pod vodstvom energične dirigentice Tatjane Merkl, na programu je bio raznoliki repertoar, od spirituala poput "Siyahamba", do hrvatske tradicijske "Lijepo pjeva", pa sve do Bon Jovija i "Livin on a prayer", "Bad guy" Billie Eilish, ili pak "Tararajčice" ili "Jobrni je, jobrni" Franka Krajcara & Indivije. Brojne je pjesme aranžirala upravo Merkl za ovaj zbor. Nisu nedostajali niti Kud Idijoti, kao niti Bijelo dugme, ili pak bugarska narodna "Ergen deda" te druge skladbe.

Za bis, Andrea Bocelli i "Con te, partiro'" i ABBA i "Thank you for the music". U dobroj atmosferi, gdje je ovaj zbor još jednom potvrdio svoju kvalitetu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of