Na programu i djela istarskih skladatelja

U Circolu održan godišnji koncert Hrvatskog društva glazbenih umjetnika - Ogranka Pula

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Osobna arhiva)

(Foto: Osobna arhiva)


Kao i svake godine u ovo doba, i ove je godine u Zajednici Talijana održan godišnji koncert Hrvatskog društva glazbenih umjetnika - Ogranka Pula. Prilika je to da akademski glazbeni umjetnici, ujedno i priznati glazbeni pedagozi se predstave raznolikim repertoarom te da nastanu isto tako različite suradnje među glazbenicima. Neki umjetnici već godinama nastupaju u raznim kombinacijama kao duo, trio, a ove godine za tu je priliku kreiran zanimljiv novi trio.

Na koncertu su sudjelovali flautistice Nataša Dragun i Samanta Stell, klarinetist David Kumpare, udaraljkaš Vedran Vojnić, gitarist Žarko Ignjatović te klaviristi Elda Krajcar Percan, Jadranka Celić Bernaz, Aleksandra Golojka, Chiara Jurić Božac, Vladimir Mlinarić i Sandro Vešligaj. Gosti koncerta su violinistica Alisa Cvitan i violončelist Fabio Jurić.

Sandro Vešligaj (Privatna arhiva)Sandro Vešligaj (Privatna arhiva)

Na programu su bila djela poznatih skladatelja, kao i domaćih snaga, poput Đeni Dekleva Radaković i Luke Demarina, koji je nedavno imao autorsku večer svojih skladbi.

Nakon pozdravnih riječi Sandra Vešligaja, sam je Vešligaj izveo "Laendler" G. Aurica, nakon čega je uslijedio gitarist Žarko Ignjatović dvjema skladbama te novi trio u sastavu Alisa Cvitan (violina), Chiara Jurić Božac (klavir) i Fabio Jurić (violončelo). Oni djeluju pod nazivom Trio Facis. Poznati pulski klavirist s ljubljanskom adresom Vladimir Mlinarić imao je na repertoaru Mozarta, a duo Stell-Vešligaj, flauta i klavir, imale su na repertoaru djelo Luke Demarina. Vešligaj, ali ovoga puta u duu s Davidom Kumpareom (klarinet) odabrao je djela Đeni Dekleva Radaković, dok je Dvorak bio na repertoaru dua Nesactium - klaviristice četveroručno Jadranka Celić Bernaz i Aleksandra Golojka. ''Concertino za marimbu i orkestar (klavir) izveli su Vedran Vojnić i Elda Krajcar Percan, a za kraj, bio je tu Piazzolla i dvije flautistice Stell i Dragun te pijanistica Golojka.

Budući da je riječ o priznatim umjetnicima, kvaliteta je bila i više nego na visini.

Organizator programa je Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika - Ogranak Pula, pokrovitelj Upravni odjel za kulturu Grada Pule, a partner Zajednica Talijana Pula.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater