KINO 15+

Nastavljaju se projekcije: Whiplash, koncert, Ambrela...

| Autor: Vanesa Begić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Filmski program od mladih za mlade u Kinu Valli nastavlja se u subotu. U 18 sati održava se 23. uzastopna Kino15+ projekcija, a uskoro slijede i druga posebna događanja.

Program je to koji je 2022. godine započela grupa mladih filmofila, a sve na inicijativu voditeljice kina Nataše Šimunov. Oni (Jakov Benčić, Lara Plastić, Ivan Škorić i Frane Pekica) kroz cijelu srednju školu bili su redovni na projekcijama kina, dolazili na filmske kvizove i radili svoje filmove pa je bilo prirodno i da ih se angažira za stvaranje programa za njihove vršnjake. U međuvremenu su se timu pridružili Matija Restović, Marika De Gravisi, Borna Černe i Bartol Pekica. Kroz program se nadaju približiti film mladima i stvoriti događaj na kojem gledatelji dobiju film, ali i druženje. Mjesečno odabiru jedan film, spoj umjetničkog i komercijalnog, a ove se (druge uzastopne) sezone program još više proširio – od učestalijih, skoro po dvije mjesečno, projekcija i popratnih programa do veće angažiranosti publike, uz kvizove, nagradne igre i pojačanu prisutnost na društvenim mrežama.

Ove sezone ekipa se potrudila program napuniti različitijim i ponekad izazovnijim naslovima, naravno da najpopularniji filmovi i dalje privuku najveću publiku, ali sve su projekcije imale i više nego dobar odaziv.

- Prvo što nam slijedi je dugometražni film "Whiplash" ove subote u 18. Nakon filma prebacujemo se u La Resistance za koncert mladih pulskih bendova, s početkom u 20.30. Očekuje nas nastup čak četiri benda (Audioclot, Krakatoa, FM-13 i Razor) koji su dio ove nedavno oživljene pulske srednjoškolske glazbene scene, čiji se uspon nekako poklopio s nastankom Kina15+, a mnogi se od izvođača često nađu na našim projekcijama. Potom slijedi kratka pauza tijekom Pula Film Festivala, na koji također pozivamo svoju publiku, a posebno na zadnji dan festivala kada će se na Ambreli održati zatvaranje Kino15+ sezone i to ne uz standardni dugometražni film, već posebnom projekcijom različitih kratkih filmova mladih pulskih autora (što članova Kina15+, što drugih).

U retrospektivi će biti prikazano desetak filmova nastalih u proteklih par godina, a uz svaki ići će kratka najava i razgovor o filmu. Autori Kina15+ već su realizirali brojne svoje filmove te se kroz svoj pokret nadaju povećati ne samo gledanje filmova među mladima, već i stvaranje svojih, veli Jakov Benčić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum