DANAS ODRŽANO ROČIŠTE

SUĐENJE ZA SMRT U BAČVI: Danas ispitan samo jedan svjedok


Na Općinskom sudu u Puli danas je nastavljeno suđenje dimnjačaru Đinu Tomiću (26) iz Čavala, zaposleniku poduzeća D.I.M.Š.O. iz Čavala, kojem se sudi pod optužbom da je iz nehaja počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine, odnosno da je propustio provjeriti ispravnost i funkcionalnost dimnjaka u agroturizmu Milena u Bačvi kod Višnjana, što je za posljedicu imalo smrt Patrika Blaška (27) i Lare Nikolić (22) u tom agroturizmu u listopadu 2015.

Na današnjem ročištu pred raspravnom sutkinjom Verom Glasnović Gjoni bilo je predviđeno ispitivanje troje svjedoka, no pojavio se samo jedan svjedok. Ranije su već ispitani članovi obitelji Blaško i Nikolić te uzvanici sa svadbene večere koja je kobne noći održana u Bačvi, kada su smrtno stradali Patrik i Lara.

Osim kaznenog postupka koji se protiv Đina Tomića vodi po službenoj dužnosti, odnosno na temelju optužnice, na pazinskom sudu obitelji preminulih vode i parnični postupak protiv vlasnika Milene Đorđe Stefanova i osiguravajuće kuće Grawe radi odštete od 1,3 milijuna kuna. (M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD ČETVRTKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter