SAZNAJEMO

SLUČAJ "BAČVA": Spajaju se kazneni postupci za tragičnu smrt Lare Nikolić i Patrika Blaška

| Autor: Marcello ROSANDA
Tragdija se dogodila kod Višnjana u listopadu 2015.

Tragdija se dogodila kod Višnjana u listopadu 2015.


Spajaju se kazneni postupci koji se još uvijek vode u slučaju "Bačva" zbog smrti mladog bračnog para, Lare Nikolić i Patrika Blaška, koji su se u agroturizmu Milena u Bačvi 2015. otrovali ugljičnim monoksidom.

Razlog za spajanje leži u činjenici da se radi o istom činjeničnom opisu optužnice, istoj pravnoj kvalifikaciji te zato će se provoditi apsolutno isti dokazi. Odluka je to Općinskog suda u Pazinu koji očito namjerava, zbog ekonomičnosti i svrhovitosti postupka, voditi jedinstveni postupak i, nakon više od šest godina od tragedije, napokon doći do konačne odluke.

Zbog smrti Lare Nikolić i Patrika Blaška koji su 24. listopada 2015. bili na vjenčanju prijatelja u agroturizmu Milena kod Bačve, a sutradan ujutro pronađeni su mrtvi u apartmanu u potkrovlju kuće, otrovani ugljičnim monoksidom, još uvijek je u tijeku kazneni postupak protiv vlasnika lokala Đorđa Stefanova, koji su pokrenule obitelji Blaško i Nikolić putem riječke odvjetnice Ingrid Barić.

S druge strane, iako cijelo vrijeme postoji osnovana sumnja na krivnju vlasnika agroturizma Stefanova, Državno odvjetništvo i prvostupanjski sudovi su u dva navrata obustavili kazneni postupak protiv njega, pa je istraga DORH-a rezultirala podizanjem optužnice samo protiv tvrtke D.I.M.Š.O. iz Čavli i njezina vlasnika Marka Bajraktarevića. Dakle, spaja se predmet koji se vodi po službenoj dužnosti s kaznenim postupkom koji su pokrenuli roditelja žrtava.

Valja podsjetiti i da su Đorđe Stefanov, vlasnik ugostiteljsko-turističkog obrta Milena, te osiguravajuće društvo Grawe Hrvatska nedavnom presudom Općinskog suda u Rovinju, nakon provedenog parničnog postupka, dužni obiteljima Blaško i Nikolić solidarno isplatiti ukupno 1.215.000 kuna s kamatama na ime neimovinske štete prouzročene smrću mladog para.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter