Bez nadzora

BELGIJSKI OVČARI USMRTILI JEDNOG PEKINEZERA. ISTOG DANA OZLIJEĐEN JE I JEDAN MALTEZER Psi bez ikakve kontrole siju strah u Šikićima i na Busoleru

| Autor: Glas Istre
ilustracija

ilustracija


Dva belgijska ovčara bez nadzora napala su i usmrtila pekinezera u Šikićima u Ulici Lakvere. Pas je bio u vlasništvu 37-godišnje žene, a napad se dogodio u utorak ujutro oko 8.30 sati. Istog su dana, nedaleko Šikićima, točnije na Busoleru oko 16 sati psi bez nadzora napali i ozlijedili maltezera 22-godišnje vlasnice.

Policija je utvrdila identitet vlasnika pasa koji su bili bez nadzora te će mu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira izdati prekršajni nalog. Također će o događajima izvijestiti veterinarsku inspekciju radi poduzimanja daljnjih mjera iz njihove nadležnosti.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji policija upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je osigurati da životinje ne mogu same napustiti prostor gdje su smještene, a vlasnici tijekom šetnje pasa trebaju koristiti povodac za pse. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum