JEDAN U ZATVOR, DRUGI U POSTAJU

"A JE TO" SCENA BLIZU BALA: Recidivist ponovno uhvaćen pijan za volanom. Na mjesto događaja u pomoć mu je došao prijatelj koji mu je posudio auto. I on je bio pijan!

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto: Arhiva)

Ilustracija (foto: Arhiva)


Policijski službenici su 9. srpnja oko 17.20 sati, na županijskoj cesti 5096 kod Bala, zaustavili automobil Renault, pulske registracijske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 1.23 promila upravljao 39-godišnjak. Osim što je bio pod utjecajem alkohola, muškarac je vozio u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije i dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih bodova.

Policijski službenici uhitili su vozača i priveli ga u policijsku postaju. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv vozača je podnijet optužni prijedlog te mu je nadležni sud odredio kaznu zatvora u trajanju od 45 dana i novčanu kaznu od 10.000 kuna.

Tijekom policijskog postupanja na mjesto događaja pristupio je i 43-godišnji vlasnik vozila koji je došao s automobilom, a i sam je bio pod utjecajem alkohola od 1.52 promila. Također je utvrđeno kako je 39-godišnjaku dao vozilo, iako je znao da nema pravo upravljati automobilom.

Budući da je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola, policijski službenici odredili su mu zadržavanje u posebnim prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te će protiv njega podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter