slučaj koji je šokirao pulu

Novi detalji brutalnog vršnjačkog nasilja maloljetnika u Puli: Poznato koju školu pohađaju sudionici tučnjave

| Autor: Helena Mostarkić Gobbo, Goran Rojnić
Ilustracija (Arhiva Novog lista)

Ilustracija (Arhiva Novog lista)


Cijela Pula šokirana je nakon što se na društvenim mrežama danas proširila snimka vršnjačkog nasilja nekolicine maloljetnika nad vršnjakom. Kako smo već pisali, na snimci se može prepoznati lokacija na kojoj su dvojica, po svemu sudeći srednjoškolca, najprije jedan pa drugi, snažno ošamarila vršnjaka. S nasilnicima je bilo još mladića koji su gledali to iživljavanje. Zasad nije poznato tko je snimio incident, ni tko ga je distrubuirao.

Glasnogovornica Policijske uprave istarske Suzana Sokač večeras je za Glas Istre potvrdila da su roditelji žrtve u utorak prijavili taj događaj od prije nekoliko dana, te da policija intenzivno radi na ravjetljavanju slučaja. Izvidi su u tijeku, utvrđuje se identitet svih sudionika, a osim žrtve i (najmanje) dvojice nasilnika, obradom će biti obuhvaćeni i mladići koji su bili u društvu nasilnika i promatrali njihovo iživljavanje.

Dvojica učenici Medicinske škole

Dva sudionika tučnjave su, kako je potvrdio ravnatelj Medicinske škole Ivan Žagar, učenici te škole.

- Medicinska škola Pula i cijelo osoblje osuđuje svaki oblik nasilja, posebno s naglaskom na međuvršnjačko, dječje nasilje, budući da školujemo djecu u dobi od 14 do 19 godina, istaknuo je Žagar.

Rekao je da je jučer dobio informaciju odnosno anonimnu dojavu o tome da je jedan ili više učenika Medicinske škole uključeno u napad na nepoznatog dječaka.

- Dobio sam od te osobe dvije snimke koje sam, naravno, po službenoj dužnosti proslijedio policiji uz prijavu da sam na snimci prepoznao jednog od učenika naše škole. Postoji mogućnost da je još jedan učenik, koji je na snimci okrenut leđima, također učenik naše škole, dok za druge zbilja ne znam, ali moja sumnja je da su to učenici drugih pulskih srednjih škola, jer nisam dobio dojam da se jedan od razreda iz Medicinske škole došao obračunati s nekim. Čini mi se da je to neka kvartovska priča, ali ne bih ulazio u to, jer ne znam, napominje Žagar.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater