Croatia Open Umag

Ministar turizma Glavina: "Ponosni smo što je jedan od najvećih događanja koje sufinanciramo tu u Istri"

| Autor: Glas Istre
(Foto: ATP Umag 2024.)

(Foto: ATP Umag 2024.)


Večernjem meču na Plava Laguna Croatia Openu Umag, koji se odigrao na ATP stadionu "Goran Ivanišević" između Camila Uga Carabellija i naše mlade teniske nade Luke Mikruta, nazočio je i ministar turizma i sporta Tonči Glavina.

Pri dolasku na umaški stadion dočekali su ga domaćini Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune, Tomislav Poljak, direktor turnira te gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese.

(Foto: ATP Umag 2024.)(Foto: ATP Umag 2024.)

- Drago mi je da imam priliku prisustvovati ovoj međunarodnoj sportskoj manifestaciji koju smo i ove godine kao Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica snažno podržali s ukupno više od 520 tisuća eura, od čega putem natječaja Ministarstva s 400 tisuća eura. Ova Vlada od svojeg prvog mandata počela je sa snažnom podrškom ovakvim natjecanjima te smo do sada sufinancirali 130 manifestacija s iznosom većim od 43 milijuna eura.

Umaški turnir jedno je od vjerojatno najvećih događanja koje sufinanciramo, koje je praćeno u cijelom svijetu i ponosni smo da je tu u Istri i Hrvatskoj. Turnir ima 34 godine dugu tradiciju i po njemu je Istra prepoznata u svijetu te ju brendira kao cjelogodišnju turističku destinaciju, jer upravo sport i sportska događanja snažno doprinose njenom turističkom razvoju.

Drago mi je da smo tu i nastavit ćemo podržavati ovu manifestaciju. Nadam se da će i ove godine dojmovi biti odlični kao i svake do sada i potvrditi kako su Istra i Hrvatska izvanredan domaćin, izjavio je Ministar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter