mjesec tenisa u umagu

Nezaboravni teniski trenuci u Umagu: Plava Laguna Croatia Open Umag i ove će godine pružiti vrhunski spektakl

| Autor: Glas Istre
(Foto: ATP Umag 2024.)

(Foto: ATP Umag 2024.)


Na danas održanoj konferenciji za medije u Infobipovom kampusu u Zagrebu predstavljena je lista igrača koji će nastupiti na 34. izdanju Plava Laguna Croatia Opena Umag, kao i bogati popratni program sa sjajnim koncertima, jedinstvenom gourmet ponudom te niz drugih sportskih i zabavnih sadržaja u kojima će moći uživati svi posjetitelji umaškog turnira. I ovogodišnje izdanje bit će iznimno kvalitetno. Popis igrača predvodi trenutno šesti tenisač svijeta, Rus Andrej Rubljov, koji je upravo u Umagu 2017. osvojio prvi veliki naslov u karijeri. Vraća se i prošlogodišnji finalist Švicarac Stan Wawrinka, osvajač tri pojedinačna naslova na Grand Slam turnirima, a posebno jaka bit će postava talijanskih igrača, jer dolaze trojica prošlogodišnjih pobjednika Davis Cupa, Lorenzo Musetti, Matteo Arnaldi i Lorenzo Sonego.

(Foto: ATP Umag 2024.)(Foto: ATP Umag 2024.)

"Potvrdom dolaska 6. igrača svijeta Andreja Rubljova, jednog od najboljih mladih igrača današnjice Holgera Runea te čovjeka koji je obilježio proteklih 15 godina svjetskog tenisa, koliko uspjesima, toliko i stilom igre i osobnošću, neponovljivog Stana Wawrinke, imamo trojicu tenisača koje bi svaki turnir našeg ranga na svijetu poželio. Međutim, snaga 34. Plava Laguna Croatia Opena Umag je u širini kvalitete koju danas predstavljamo. Pet igrača među 30 najboljih na svijetu, čak 12 iz Top 50, kao i dvojica najboljih igrača na svijetu do 19 godina, Jakub Menšik i Dino Prižmić, garancija su da će ovogodišnji turnir opet ponuditi sjajan tenis", istaknuo je direktor turnira Tomislav Poljak.

Umaški ATP turnir postao je prepoznatljiv i po tome što daje priliku talentiranim tenisačima i budućim velikim zvijezdama svjetskog tenisa. Prije dvije godine u finalu su igrali Talijan Jannik Sinner i Španjolac Carlos Alcaraz, trenutno prvi odnosno treći igrač svijeta, a i za ovu sezonu najavljeni su igrači od kojih se očekuje da će ostvariti vrhunske karijere - naš Dino Prižmić i Čeh Jakub Menšik.

„Plava Laguna Croatia Open Umag svake godine ispriča neku novu, dobru priču. Ponekad takvu priču možda i ne očekujemo, a čarolija se dogodi kao, recimo, prošle godine s Wawrinkom i njegovim emotivnim putem do finala. Ovo je vjerojatno najjači popis igrača u zadnjih nekoliko godina. Vrhunski mečevi su zajamčeni, jedva čekam da turnir započne. Vidimo se ubrzo u Umagu", izjavio je Goran Ivanišević.

Među govornicima bio je i hrvatski tenisač Luka Mikrut, kojem je dodijeljena pozivnica za glavni turnir i koji se ovom prilikom zahvalio organizatorima na ukazanoj prilici.
Tradicija umaškog turnira već je dugo prepoznatljiva u teniskom svijetu, a ujedno je značajan promotor turizma. Organizator i glavni sponzor je Plava Laguna, a ovom prilikom Predsjednik Uprave kompanije Dragan Pujas poručio je: “Plava Laguna ove je godine dodatno povećala svoja ulaganja u turnir. Organizirajući ovaj turnir pokazujemo kako se radi event na najvišem mogućem nivou, te kako smo pouzdan partner i domaćin sportskih manifestacija. Drugo, organizirajući ovakav turnir, na visokoj razini pridonosimo razvoju i promociji destinacije u kojoj poslujemo, što je za nas najbitnije.“

I ove godine u Umagu ćemo gledati niz sjajnih tenisača, koji će biti pozivnica mnogim turistima za dolazak u Hrvatsku, koja ih onda već tradicionalno osvoji svojim ljepotama i ponudom. Državni tajnik Tomislav Družak iz Ministarstva turizma i sporta naglasio je: „Iznimno nam je zadovoljstvo i ove godine biti djelom jednog od najdugovječnijeg sportskog događanja u RH koji ima veliku važnost u promociji Hrvatske kao turističke i sportske destinacije. Kroz 10 dana Umag će postati sportsko i društveno središte Lijepe naše koji će osim sportskog programa ponuditi i bogat zabavni sadržaj. Vlada RH u posljednjih je osam godina učetverostručila ulaganja u sport, a nastavit će ulaganje u manifestacije koje promoviraju Hrvatsku kao zemlju sporta i turizma.“

(Foto: ATP Umag 2024.)(Foto: ATP Umag 2024.)

S njim se složila i Ivana Curić Čabraja, direktorica Sektora za strateške projekte HTZ-a koja je naglasila: „U skladu s renomeom koji Plava Laguna Croatia Open Umag uživa na globalnoj razini, ali i s obzirom na činjenicu da je riječ o najstarijem teniskom turniru u našoj zemlji, Hrvatska turistička zajednica je i ove godine ponosan partner i prijatelj turnira. Možemo reći da je naša zemlja u svijetu najprepoznatljivija po turizmu i sportu, a upravo umaški turnir predstavlja odličan primjer događanja koji u srcu sezone donosi natjecateljsku atmosferu, navijačko uzbuđenje te dodatnu promociju turističke ponude Umaga, Istre, ali i Hrvatske u cjelini.“

Grad Umag je ponosni domaćin ATP turnira od 1990. godine, a ujedno i velika podrška natjecanju koje iz sezone u sezonu gradi sjajnu tradiciju. „Ovaj turnir nije samo tenis, gourmet i zabava. On je brend s čvrstim temeljima koji Umag pretvara u jednu od najpoželjnijih turističkih destinacija, gdje se svaki posjetitelj osjeća kao dio tog brenda zahvaljujući trudu i doprinosu svih koji sudjeluju u organizaciji. Ponosan sam što sam gradonačelnik jednoga grada koji kroz ATP, ali i razne druge evente, svake godine privlači sve veći broj posjetitelja. Svi oni koji su imali priliku doživjeti čari ATP-a, iz Umaga nose jedinstvene uspomene koje u konačnici predstavljaju motiv povratka u Umag“, zaključio je gradonačelnik grada Umaga Vili Bassanese.

Infobip, u čijem je prostoru održana konferencija za novinare, i ove će godine biti partner turnira. Posebno za turnir izrađen je Chatbot koji pokriva sve informativne aspekte turnira kao što su informacije o igračima, raspored igranja, detalji zabavnog programa. Korisnici mogu direktno preko chatbota kupiti i ulaznice, rezervirati smještaj pa čak i sudjelovati u interaktivnom kvizu te osvojiti ulaznice za finale, kao i brojne ostale vrijedne nagrade.

Mjesec tenisa u Umagu

Srpanj će ove godine u Umagu biti potpuno u znaku tenisa. Uz središnji događaj, Plava Laguna Croatia Open Umag, novost u profesionalnom programu je Umag ITF M15, natjecanje iz serije ITF World Tennis Toura, koji je na rasporedu od 6. do 14. srpnja. Ovaj će turnir biti idealna prilika za mlade i talentirane tenisače da osvoje bodove za ATP listu. Od 15. do 18. srpnja nastavit će se s teniskim događajem Road to Umagom powered by Podravka koji će još jednom hrvatskim tenisačima pružati priliku da osvoje pozivnicu za umaški turnir. I ove godine održat će se ITF turnir tenisača u kolicima te Umag Stars Open, HEPi turnir i VIP turnir, a koji će u Umag okupiti čak 600 rekreativaca.

Svi koji žele osigurati svoje mjesto na spektaklu u Stella Marisu koji će se održati od 19. do 27. srpnja, mogu pronaći ulaznice za centralni teren na službenoj web stranici, dok se one za Grandstand mogu kupiti u ATP shopu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini