WASHINGTON

Uragan Elsa prijeti Karibima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Tropska oluja Elsa ojačala je u petak ujutro i prerasla u uragan koji prijeti karipskom otočju, priopćio je američki Centar za praćenje uragana (NHC) sa sjedištem u Miamiju.

"Vremenske prilike tipične za uragan mogu se primijetiti na Barbadosu", navodi NHC u izvješću objavljenom u 8.30 sati (14.30 sati po srednjoeuropskom vremenu) javljajući o naletima vjetra brzine gotovo 140 km/h na tom otoku na istoku Karipskog mora.
Meteorološki uvjeti tipični za tropsku oluju mogu u petak prije podne zahvatiti dio Malih Antila, napose Guadalupe i Martinique, ali NHC je izdao upozorenje za dio Haitija i Dominikanske Republike, kamo Elsa treba stići u subotu.
Oslabljena Elsa bi u utorak mogla zahvatiti Floridu, ali malo je vjerojatno da će znatnije otežati potragu koja traje na mjestu urušavanja zgrade u Surfsideu, sjeverno od Miamija.
No neizvjesnost u vezi s vremenskim prilikama idućeg tjedna "veća je nego inače zbog moguće interakcije Else s Velikim Antilima tijekom vikenda", napose na Kubi, Jamajci i Portoriku, ističe NHC.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter