MADRID

Španjolska vlada sastanke i konferencije će održavati videovezom

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Španjolski premijer Pedro Sánchez od četvrtka sve sastanke obavlja videovezom nakon što je ministrici jednakosti Irene Montero dijagnosticiran koronavirus, izvijestila je španjolska vlada.

Montero je partnerica potpredsjednika vlade Pabla Iglesiasa s kojim živi i ima djecu, pa se i taj vođa lijeve stranke Unidas Podemos nalazi u karanteni.

„Ministrica je dobro (...). Nastavlja s uspostavljenim protokolom. Danas će svi ministri biti testirani na koronavirus“, navedeno je u priopćenju vlade u Madridu.

Rezultati testiranja trebali bi biti poznati navečer.

Sánchez se u četvrtak sastao s malim brojem ministara, onim neophodnima kako bi odobrio nove mjere protiv širenja koronavirusa. Na tom sastanku je odlučeno da će sve daljnje sastanke obavljati videovezom.

Na taj način će održavati i konferencije za medije. U zgradu vlade od četvrtka nije dopušten ulazak novinarima.

S 3.020 zabilježenih slučajeva koronavirusa Španjolska je, nakon Italije, zemlja s najviše oboljelih u Europi. Od tog broja polovica se nalazi u Madridu i okolici. Od 84 umrle osobe u pokrajini Madrid bilo ih je 38.

Ovaj tjedan je zaraženo i troje zastupnika u parlamentu, zbog čega je on zatvoren u utorak na dva tjedna. Otkazani su svi sportski događaji u Španjolskoj te sva velika okupljanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter