ZAHONY

Rusko-ukrajinski par pet je dana bježao iz Kijeva do Mađarske

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Rus Mihail Ljublin i njegova djevojka Ukrajinka pet su dana putovali vlakovima i autobusima kako bi iz ratom zahvaćenog Kijeva pobjegli u Mađarsku.

Ljublin, računalni inženjer, navodi kako su putem često čuli eksplozije i da su mislili da neće uspjeti.

Ipak, uspjeli su. Dok čekaju u redu na kupnju karte za vlak koji s graničnog prijelaza Zahony ide za Budimpeštu, mladi par izgleda sretno.

“Suprotno od svih ostalih ovdje, ja sam iz Rusije. U Ukrajini sam živio oko godinu dana”, navodi Ljublin, kako prenosi Reuters.

“Sve je to suludo. Rusija će ovo plaćati mnogo, mnogo godina, a (ruskom predsjedniku Vladimiru) Putinu treba suditi”, rekao je mladi Rus. 

Putin je prošlog četvrtka naredio “posebnu vojnu operaciju” radi, kako je naveo, razoružavanja Ukrajine, svrgavanja “neonacista” koji, smatra, vode zemlju i zaustavljanja Ukrajine u pokušajima da ojača svoje veze sa Zapadom.

Zbog invazije na Ukrajinu, Rusija je pod udarom velikih međunarodnih sankcija, no njena vojska i dalje pokušava zauzeti ukrajinske gradove zbog čega je u srijedu pojačala bombardiranja.

Ljublin i njegova djevojka, koja medijima nije željela reći svoje ime, još uvijek ne mogu vjerovati da su se konačno, nakon dugog puta, uspjeli domoći Mađarske, s obzirom na to da su bombardiranja i pucnjave bili gotovo svakodnevni. 

“Sada će biti jako teško, ali nadamo se, zaista se nadamo, da će Ukrajina uspjeti. Držimo joj fige da ostane na nogama i da pobijede dobrota i istina”, rekao je mladi čovjek s ogromnim osmijehom.

Nedugo nakon toga, par je uskočio u vlak i krenuo za Budimpeštu. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter