NIKAD NIJE DOSADAN

NOVI GAF DONALDA TRUMPA: Napisao Tweet s pogrešnim podacima pa ga obrisao. REAKCIJE SU JAKO BURNE

| Autor: Portal Glas Istre

Nakon što je sinoć momčad Kansas City Chiefsa pobijedila San Francisco 49erse i kući nakon više od pedeset godina odnijela trofej, američki se predsjednik Donald Trump oglasio na svom Twitter profilu.  

"Čestitke momčadi Kansas City Chiefsa na odličnoj igri i fantastičnom preokretu pod strašnim pritiskom. Predstavljali ste veličanstvenu državu Kansas i zapravo, čitav SAD, tako dobro. Naša je država ponosna na vas", napisao je Donald Trump.

Sve bi to zvučalo lijepo i nimalo uvredljivo, da aktualni američki predsjednik nije promašio jedan detalj - momčad Kansas City Chiefsa nije smještena u Kansasu. Momčad je iz američke savezne države Missouri.

Naime, tehnički postoje dva Kansas Cityja, jedan u Missouriju i jedan u Kansasu. No, gledajući zemljopisnu kartu vrlo ih je jednostavno razlikovati. Kansas City uključuje liniju koja državu razdvaja na dva djela, pa tako njegovi dijelovi prelaze državnu granicu u Kansas, ali to je najveći grad države Missouri u kojem se nalazi stadion Chiefsa, Arrowhead.

Trump je ubrzo obrisao svoj tweet nakon što su mu mnogi pratitelji ukazali na pogrešku i ispravljali ga. No, nisu svi bili skloni brzo zaboraviti da je poprilično promašio. 

Bivša senatorica Missourija, Claire McCaskill je "screenshotala" Trumpovu objavu i napisala: "To je Missouri, ti blesavi idiote". 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter