NEW DELHI

Indijska vlada proziva 'selebritije zbog potpore prosvjedima seljaka

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Indijsko ministarstvo vanjskih poslova optužilo je slavne osobe koje su na društvenim mrežama podržale prosvjede indijskih seljaka da su "neodgovorne" i teže "senzacionalizmu".

Pop zvijezda Rihanna, aktivistica za okoliš Greta Thunberg i parlamentarci iz Sjedinjenih Država i Britanije oglasili su postovima na Twitteru u kojima su izrazili potporu prosvjedu indijskih poljoprivrednika.

"Prije žurbe da se komentiraju takve stvari, pozvali bismo da se utvrde činjenice i pravilno razumiju sporna pitanja", reklo je ministarstvo.

"Iskušenje senzacionalističkih hashtagova i komentara na društvenim mrežama, posebno kada to rade poznate osobe i drugi, nije ni ispravno ni odgovorno", dodaje se.

Deseci tisuća poljoprivrednika prosvjeduju od kraja studenoga na rubovima indijskog glavnog grada zbog novih zakona koji se odnose na poljoprivredu.

Prosvjednici ističu da će po novim zakonima biti prepušteni na milost i nemilost velikim korporacijama i žele opoziv tih zakona.

Vlada, s druge strane, tvrdi da će zakoni modernizirati sektor poljoprivrede i povećati prihode poljoprivrednika.

Sindikati u poljoprivredi navode da je vlada na područjima na kojima se prosvjeduje isključila struju i vodu, ukinula pristup internetu i društvenim mrežama te uklonila mobilne toalete.

Policija utvrđuje barikade i kopa rovove na prilazima autocestama kako bi spriječila prosvjednike da uđu u glavni grad nakon što je skupina prosvjednika 26. siječnja pribjegla nasilju i vandalizmu.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter