WASHINGTON

Demokratski predizbori nastavljeni u tri savezne države

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Demokratski predizbori nastavljeni su u utorak u tri od predviđene četiri američke savezne države usred sve veće zabrinutosti zbog širenja koronavirusa. 

Predizbori se danas održavaju na Floridi, u Illinoisu i Arizoni, a u Ohiu su odgođeni.  

Guverner Ohia Mike DeWine odgodio je predizbore zbog zabrinutosti dužnosnika za javno zdravstvo. 

"Održavanje izbora u ovom trenutku prisililo bi radnike na biračkim mjestima i glasače da se suoče s neprihvatljivim rizikom od koronavirusa", napisala je na naredbi od tri stranice čelnica ministarstva zdravstva te savezne države Amy Acton. 

Arizona potiče na glasanje poštom, a dužnosnici na Floridi i u Ilinoisu preporučuju pranje ruku i premještanje biračkih mjesta iz staračkih domova. 

Savezna vlada objavila je smjernice protiv okupljanja više od 10 ljudi i potiče na ostanak kod kuće. Dužnosnici Floride uvjeravaju da se predizbori mogu sigurno održati. 

Bivši američki potpredsjednik Joe Biden vodi po broju delegata i očekuje se da bi nakon današnjih izbora prednost pred ljevičarskim senatorom Berniejem Sandersom mogao povećati.  

Birališta na Floridi zatvaraju se u ponoć po srednjoeuropskom vremenu, u Illinoisu sat, a u Arizoni dva sata nakon toga. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter