napad maloljetnika

Napad na policajce u BiH ocijenjen terorizmom

| Autor: Hina
(Snimio Dejan Rakita/Pixsell)

(Snimio Dejan Rakita/Pixsell)


Napad u kojemu je u sjeverozapadnom dijelu BiH maloljetnik ubio jednoga policajca, a drugog ranio nožem okarakteriziran je kao terorizam. 

“Tužiteljstvo je ocijenilo da u tome događaju postoje obilježja terorizma. Istragom će se utvrditi uzroci i motivi", rekao je za lokalne medije u BiH glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije Adnan Beganović.
Na ulicama Bosanske Krupe gdje je sinoć maloljetnik ušao s nožem u policijsku postaju te usmrtio jednoga policajca, a drugoga teško ranio, nalaze se policajci s dugim cijevima.  
Maloljetnik S. E. (2009.) je odmah nakon toga uhićen. Nad njim se provodi kriminalistička obrada. 
Ministar unutarnjih poslova Unsko-sanske županije Adnan Habibija izrazio je zaprepaštenje jer je napad izveo četrnaestogodišnjak.
”Iznenađujuće je to što se radi o maloljetniku koji ima samo 14 godina, a usudio se napasti policajce u samoj policijskoj postaji”, rekao je Habibija. 
Ministar unutarnjih poslova Federacije BiH Ramo Isak rekao je kako će se poduzeti mjere kako bi se sigurnost u cijelome entitetu podigla na višu razinu.
“Jedino što možemo poručiti građanima jest to da će policija napraviti sve da sigurnost dovede na razinu koja je podnošljiva”, rekao je Isak.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter