burno u ankari

U terorističkom napadu u Turskoj najmanje četvero poginulih

| Autor: Hina
(Foto X)

(Foto X)


Najmanje četiri osobe su poginule, a 14 ih je ozlijeđeno u srijedu u terorističkom napadu na središte turske tvornice zrakoplova TUSAS kraj Ankare. 

Ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya objavio je da su ubijena dvojica napadača i da je troje ljudi u kritičnom stanju.

Turske televizije objavile su snimke naoružanih muškaraca kako ulaze u sjedište TUSAS-a u Kahramankazanu kod Ankare. 

"Dvojica terorista neutralizirana su u napadu na TUSAS-ovu lokaciju Ankara Kahramankazan. Nažalost imamo troje mučenika i 14 ozlijeđenih", priopćio je Yerlikaya.  

Turski predsjednik Tayyip Erdogana, koji je trenutno u ruskom gradu Kazanju na samitu BRICS-a, također je napad prozvao terorističkim činom. Motiv i identitet napadača zasad nisu poznati i nijedna skupina nije preuzela odgovornost. 

Dio medija prenosi da je bila riječ o napadu bombaša samoubojice i da u zgradi ima talaca, no to nije potvrđeno. 

Svjedoci su Reutersu rekli da su čuli eksplozije na izlazima iz tvornice u trenutku dok su radnici završavali smjene. 

TUSAS je najveći turski proizvođač zrakoplova i helikoptera, između ostalog i prvog turskog borbenog zrakoplova KAAN. Vlasnici su vlada i turska zaklada oružanih snaga, a zapošljava više od deset tisuća ljudi. 

Glavni tajnik NATO-a Mark Rutte osudio je napad i istaknuo da stoji uz svoju saveznicu Tursku. Delegacija Europske unije u Turskoj također je osudila napad. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter