rat u ukrajini 

Rusija drugu noć za redom dronovima napala Kijev

| Autor: Hina
(Arhiva Novi list)

(Arhiva Novi list)


Rusija je u nekoliko valova bespilotnim letjelicama napala ukrajinski glavni grad Kijev drugu noć za redom te oštetila stambene zgrade i ozlijedila najmanje jednog civila, kazali su u ponedjeljak ukrajinski dužnosnici.

Ukrajinska vojska je rekla da je njena protuzračna obrana oborila 59 od 116 ruskih dronova lansiranih preko noći. Vojska je izgubila trag 45 letjelica koje su se vjerojatno srušile na ukrajinskom teritoriju, dodala je.

"Nova noć, nove brige. Neprijatelj ne smanjuje intenzitet svojih zračnih napada na Ukrajinu i Kijev", kazao je Serhij Popko, čelnik vojne uprave u Kijevu, na komunikacijskoj platformi Telegram.

Do 10 dronova je i dalje bilo u ukrajinskom zračnom prostoru.

Vojska je objavila da je nekoliko napada pogodilo civilnu infrastrukturu.

Uništeno je otprilike 10 letjelica koje su u nekoliko valova i iz različitih smjerova gađale glavni grad, rekao je Popko. Premda nijedna nije pogodila svoj cilj, krhotine su ozlijedile najmanje jednog muškarca, dodao je.

Krhotine su pale u trima dijelovima Kijeva, gdje su oštetile krovove i pročelja nekoliko stambenih zgrada te energetske kablove, rekao je gradonačelnik Vitalij Kličko na Telegramu.

Krhotine su također oštetile krov višekatne stambene zgrade, na kojoj su razbijeni prozori, a jedan stan je djelomično uništen, objavila je kijevska regionalna uprava.

Zračne uzbune su u Kijevu trajale više od pet sati.

Do napada je došlo nakon što je Rusija ranije u nedjelju napala Kijev i druge gradove, pri čemu je u središnjem ukrajinskom gradu ozlijeđeno 17 osoba.

Najmanje 12 ljudi je ozlijeđeno tijekom noći u pograničnoj Harkivskoj oblasti na istoku Ukrajine nakon što je Rusija lansirala vođene bombe, objavila je nacionalna policija na Telegramu.

Oštećeno je nekoliko stambenih zgrada, kazala je policija.

Reuters nije mogao nezavisno potvrditi izvješća, a Moskva ih nije odmah komentirala.

Obje zemlje poriču da gađaju civile u dvije i pol godine dugom ratu koji je traje otkako je Rusija započela invaziju na susjednu Ukrajinu u veljači 2022.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter