srbijanski predsjednik 

Vučić Putinu izrazio nadu da Srbija neće uvesti sankcije Rusiji

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je u nedjelju u razgovoru s ruskim kolegom Vladimirom Putinom kako se nada da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, te zahvalio što Moskva podupire teritorijalnu cjelovitost Srbije. 

"Izrazio sam nadu, baš kao i prije dvije i pol godine, da Srbija neće uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji, kao što sam iskazao i izuzetnu zahvalnost za podršku našim naporima u UN-u u pitanjima različitih rezolucija, a posebno za stalnu podršku teritorijalnom integritetu Republike Srbije", rekao je Vučić u video objavi na Instagramu nakon telefonskog razgovora s Putinom.

U tom razgovoru, prvom nakon gotovo dvije i pol godine, kako je rekao Vučić, a održanom povodom 80 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, srbijanski je predsjednik također zahvalio Putinu što je osigurao Srbiji dovoljne količine plina "po vrlo povoljnim cijenama" za ovu zimu.

Srbija vodi pregovore o pristupanju s Europskom unijom, ali s druge strane ne stoji uz zajedničku europsku vanjsku politiku kada se radi o uvođenju sankcija Rusiji.

"U svakom slučaju vjerujem da će ovo doprinijeti daljnjem razvoju srpsko-ruskih odnosa i da ćemo moći ne samo pomagati se već i razvijati povjerenje između naših naroda i zemalja", naglasio je Vučić.

On je novinarima kazao i da ga je Putin pozvao da sljedeće godine 9. svibnja prisustvuje obilježavanju 80. godišnjice pobjede nad nacizmom.

"Putin mi je unaprijed uputio poziv, pošto je danas 80. godišnjica oslobođenja Beograda, da sljedećeg 9. svibnja prisustvujem na 80. godišnjici pobjede nad nacizmom kao predsjednik Republike Srbije", dodao je.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter