Peti u dva dana

Još jedan mirovnjak UN-a ranjen u južnom Libanonu zbog izraelskih napada


Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Još je jedan pripadnik mirovnih snaga UN-a ranjen u južnome Libanonu, gdje je pogođen metkom "čije porijeklo još nije utvrđeno", objavile su u subotu Privremene snage UN-a u Libanonu (UNIFIL) za vrijeme unakrsne vatre Izraela i Hezbolaha.

U petak navečer, "pripadnik mirovnih snaga pogođen je za vrijeme razmjene vatre tijekom vojne akcije nedaleko od stožera UNIFIL-a u Ras al-Nakuri", stoji u objavi mirovnih snaga kojih je u južnom Libanonu trenutačno oko 10.000.

U četvrtak i petak UNIFIL je objavio da su ranjena četvorica članova njihovih snaga, Indonežani i državljani Šri Lanke, a najmanje dvojica u napadu izraelskih trupa.

Glasnogovornik UNIFIL-a, čiji su vojnici ranjeni u izraelskoj vatri u subotu je AFP-u rekao da strahuje od "vrlo skoroga regionalnog sukoba s katastrofalnim posljedicama za sve".

"Ovdje nema vojnog rješenja", rekao je Andrea Tenenti, dodavši da se zalaže za "razgovor na političkoj i diplomatskoj razini" kako bi se "izbjegla katastrofa".

"Sukob između Hezbolaha i Izraela nije samo sukob između dviju zemalja, to bi mogao biti regionalni sukob s katastrofalnim posljedicama za sve", istaknuo je.


 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter