ubijen jedan od čelnika hamasa

Izraelska vojska pokušava ući u južni libanonski grad Odaiseh. Eksplozije i u Bejrutu

| Autor: Hina
Ilustracija (Reuters)

Ilustracija (Reuters)


Libanonski militantni pokret Hezbolah rano u nedjelju objavio je da traju borbe protiv izraelskih snaga na granici, a svjedoci iz Bejruta prenose kako se u tom gradu ponovno čuju eksplozije.

Hezbolah je priopćio da izraelska vojska pokušava ući u južni libanonski grad Odaiseh te da borbe traju, prenosi Reuters.

Svjedoci iz libanonske prijestolnice toj agenciji prenose kako su se u južnim predgrađima rano u nedjelju čule snažne eksplozije.

Izrael je ranije izdao tri upozorenja stanovnicima da odmah napuste te dijelove Bejruta.

Napad na kamp

Said Atalah, čelnik oružanog krila Hamasa, brigada al-Kasam, ubijen je na sjeveru Libanona, prenosi Reuters u nedjelju pozivajući se na medij povezan s palestinskim pokretom.

Hamasu bliski mediji u subotu su objavili da je Atalah ubijen uz troje članova obitelji u izraelskom napadu na palestinski izbjeglički kamp u sjevernom libanonskom gradu Tripoliju, piše Reuters.

Izrael još nije komentirao tu objavu. O Atalahu, kojeg agencije navode kao vođu brigada al-Kasam, ne postoji više informacija.

Izrael je sredinom srpnja eliminirao Mohameda Deifa, dugogodišnjeg čelnika i jednog od osnivača tih brigada koje su predvodile napad na Izrael 7. listopada. Deif je ubijen dan nakon što je u Teheranu eliminiran Hamasov politički čelnik Ismail Hanija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter