HITNA SJEDNICA 

Krišto traži pomoć zbog poplava u BiH, Hrvatska je već ponudila

| Autor: Hina
(Snimio Denis Kapetanovic / Pixsell)

(Snimio Denis Kapetanovic / Pixsell)


Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zatražila je u petak pomoć susjednih zemalja i članica Europske unije radi otklanjanja posljedica katastrofalnih poplava koji su pogodile dijelove njene zemlje prouzročivši i ljudske žrtve.

Iz Vijeća ministara potvrdili su kako je Krišto sazvala hitnu sjednicu a istodobno pozvala zemlje EU-a i regije da pruže žurnu pomoć Bosni i Hercegovini.

Prema informacijama koje dolaze od tijela vlasti sa svih razina, najgore je pogođena općina Jablanica na pola puta između Sarajeva i Mostara koja je prometno odsječena. U istoj su situaciji dijelovi Konjica kao i prostori središnje Bosne, gdje su Kiseljak, Kreševo i Fojnica najviše pogođeni.

Potvrđene su informacije o najmanje 14 žrtava razaranja koje su prouzročile bujične poplave i klizišta.

"Predsjedateljica Krišto upućuje najdublju sućut obiteljima i rodbini stradalih te ističe pomoć Vijeća ministara BiH onima koji su direktno materijalno pogođeni ili na bilo koji način i dalje ugroženi", stoji u priopćenju.

Krišto je zahvalila hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću i vladi koji su već u jutarnjim satima ponudili svoju pomoć vlastima u BiH.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter