mahmud abas

Palestinski predsjednik UN-u: "Zaustavite ovaj zločin"

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Palestinski predsjednik Mahmud Abas u četvrtak je pred Općom skupštinom UN-a u New Yorku pozvao međunarodnu zajednicu da zaustavi nasilje u Gazi i prestane isporučivati ??oružje Izraelu.

"Nećemo otići, nećemo otići, nećemo otići. Palestina je naša domovina. To je zemlja naših očeva, naših djedova. Ona će ostati naša, a ako netko treba otići, to su okupatori“, rekao je Abas u svom govori.

"Zaustavite ovaj zločin. Zaustavite ga sada. Prestanite ubijati djecu i žene. Zaustavite genocid. Prestanite slati oružje Izraelu. Ovo ludilo ne može se nastaviti", apelirao je na međunarodnu zajednicu.

Cijeli je svijet odgovoran za ono što se događa Palestincima u Gazi i na Zapadnoj obali, rekao je Abas izdvojivši Sjedinjene Države koje naoružavaju Izrael koji ubija nedužne civile.

Izrael je u Gazi pokrenuo zračnu i kopnenu kampanju protiv militantne skupine Hamasa kao osvetu za Hamasovo krvoproliće na jugu Izraela 7. listopada 2023., tijekom kojeg je oko 1200 ljudi ubijeno, a 250 uzeto za taoce.

Broj poginulih civila i boraca u Gazi nakon gotovo godinu dana borbi iznosi više od 41.500, tvrde zdravstvene vlasti Hamasa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter