NAPAD U BEOGRADU

VIDEO / Srpska policija objavila snimku uhićenja suradnika terorista sa samostrelom. Pozivao je na džihad

| Autor: Novi list
(Foto: Screenshot Instagram / MUP Srbije)

(Foto: Screenshot Instagram / MUP Srbije)


Ubrzo nakon terorističkog napada pred izraelskim veleposlanstvom u Beogradu, gdje je napadač Miloš Žujović (25) samostrelom pogodio u vrat pripadnika žandarmerije a potom i poginuo u pucnjavi, srpska policija uhitila je još jednog njegovog vršnjaka.

Radi se o Igoru Despotoviću (25), kojeg se sumnjiči da je svakodnevno bio u kontaktu sa Žujovićem. U travnju je već osuđen na tri godine zatvora zbog poticanja na izvršenje terorističkih napada i čekao je odluku višestupanjskog suda za odlaskom u zatvor. Tad je proglašen krivim jer je "kontinuirano i javno, putem video snimki, fotografija i tekstova iznosio i prenosio ideje kojima se posredno potiče na terorizam". Na profilima na društvenim mrežama je postavio niz tekstova i snimki koje veličaju Islamsku državu, a objavljivao je i fotografije Al-Kaide.

Na društvenim mrežama je u više navrata pozivao i na džihad.

"U Beogradu je uhvaćena još jedna osoba zbog sumnje na terorističko udruživanje. Riječ je o Igoru Despotoviću iz Beograda, rođenom 1999. godine, koji je prije dvije godine već bio uhićen jer je bio administrator više militantnih grupa na internetu koje su pozivale na džihad", navodi se u priopćenju ministra policije Ivice Dačića.

Srbijanski MUP objavio je snimku uhićenja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini