duga karijera

"Pala" banda umirovljenika iz Italije: Ni problemi s prostatom i dijabetesom nisu ih spriječili da ukradu 200 tisuća eura

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Banda umirovljenika pala je u ruke talijanske policije u Rimu, prenosi danas.hr. 

Trojac, među kojima ozloglašeni kriminalac Italo D. (71), poznatiji kao "Il Tedesco", zajedno s Ranierom P. (77) i Sandrom B. (68) počinio je više razbojništva, najviše u poštanskim uredima.

Poznati su još od 70-ih godina prošlog stoljeća, dosta vremena proveli su iza rešetaka i više puta su bili uhićeni. Njihova posljednja uspješna provala dogodila se u svibnju prošle godine, piše Fenix Magazin.

Iako je Italo D. imao probleme s prostatom i dijabetesom, on i dvojica kolega uspjeli su ukrasti dvjesto tisuća eura.

Imali su i dobro osmišljen plan. Nakon što bi odabrali poštanski ured, Raniero P. je napravio kopiju ključa za stražnje ulaze. U zgradu su tada upali Italo D. i Sandro B. u pratnji dvojice mlađih sudionika koje su zvali "zidari".

Njih trojica su , kako pišu talijanski mediji, svoje pljačke planirali u jednom baru, a osim nekoliko iznimaka, nisu telefonirali kako ne bi bili otkriveni.

Italo D. izazvao je veliku pometnju 1995. godine kada je opljačkao banku na Piazza di Spagna. On i njegovi pomagači uzeli su 15 taoca. Prema pisanju medija, nadimak "Nijemac" je dobio zbog svoje preciznosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter