dobro je znati

Austrija uvodi novu vrstu vinjete

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Austrijska vlada odlučila je uvesti dodatnu jednodnevnu vinjetu za autoceste i brze ceste, prenosi Index. Može ju se kupiti od 1. prosinca, košta 8.60 eura i tijekom prosinca dolazi samo u digitalnom obliku.

Od iduće godine jednodnevna vinjeta bit će dostupna za kupnju i kao naljepnica, a najavljeno je i poskupljenje drugih vinjeta u Austriji.

Desetodnevna vinjeta, koju uglavnom koriste turisti, poskupjet će s 9.90 na 11.50 eura. Cijena vinjete za dva mjeseca pada s 29 na 28.90 eura.

Od 22. studenoga vinjete su dostupne i kao digitalne. To znači da će vaš registarski broj biti zabilježen u središnjem sustavu, a provjera se radi automatski i ne morate lijepiti vinjetu na vjetrobransko staklo. Online kupnja moguća je na web-adresi https://shop.asfinag.at/en/.

Odlična stvar je da ako tijekom trajanja vinjete promijenite automobil i registraciju - što nije rijedak slučaj kod ljudi koji koriste službene automobile - u sustavu možete aktualnu vinjetu prenijeti na novu registraciju. Doduše, to će vas koštati 18 eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter