NAPOKON UHIĆEN

Predstavlja se kao bogati nasljednik ili vozač Formule 1 i pljačka žene i pokojeg muškarca. Prijavljen u 27 gradova

| Autor: Novi list
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Jedna osoba, više identiteta. Federico Della Rovere prijavljen je zbog nanošenja ozljede. Ali kad su ga istražitelji potražili – nije mu bilo  traga. Na kraju je istraga odvela policiju u stan uz kanal Naviglio Grande u Milanu. No tamo su pronašli i uhitili “drugu” osobu: Francesca Rivu. Uhićen je jer je ozlijedio muškarca s kojim se posvađao na ulici. No uz ime Francesca Rive su pak vezane  priče o lažnim identitetima, priče o bogataškim sinovima i vozačima Formule 1, piše Il Corriere della Sera.

Osuđen na više od četiri godine zatvora

Sve su to bile laži koje je smislio kako bi prevario ljude oko sebe. 42-godišnjaku iz Milana već je izrečena kazna od četiri godine i devet mjeseci zbog prijevare. Jedne od mnogih. Riva, naime, nije prošao nezapaženo u uredima tužitelja diljem Italije u posljednjih deset godina. U čak 27 sudnica pojavilo se njegovo ime.

Uvijek je primjenjivao isti sistem: nije plaćao najam i uvjerio je osobe oko sebe da mu posude novac, obećavajući da će im sve vratiti jer je bogat. Takvim je prijevarama zaradio prijave od Smaragdne obale, do Toskane i Ligurije, Parme i Napulja, piše Il Messaggero.

Amerikanac mu posudio 200.000 eura

U proljeće 2015. upoznao je jednog bogatog Amerikanca i ispričao mu da je iz bogate obitelji te da mu je račun blokiran. Rekao je  Amerikancu da ima vilu u Versiliji i ponudio mu smještaj kadgod zaželi te ga zamolio da mu posudi 200.000 eura. Plaćao je zatim račune u restoranima lažnim čekovima. Nekoliko mjeseci kasnije stigao je u Olbiju i tamo prevario jednu prijateljicu, skinuvši novac s njezina računa. Tamo je odsjeo u hotelu neplativši smještaj i predstavivši se kao bogataš koji upravo kupuje metaluršku tvrtku. Godine 2018. stiže u Rim, prijavljuje se na stranicu za upoznavanje te upoznaje desetak žena kojima se predstavlja kao bogataš fotografiran na jahti i na golf terenima. Sa svakom od njih odlazi na večeru, a onda njima prepušta plaćanje, uz ispriku da je zaboravio novčanik.

Neplaćanje stanarine

U Rimu je 2019. Riva uvjerio jednu eskort damu da je on potomak obitelji koja je posjedovala tvornicu čelika i hvalio se da će on preuzeti vodstvo tvrtke. Kontaktirao ju je preko internet stranice za upoznavanje. Proveli su zajedno Valentinovo, a ona je platila večeru i čak mu posudila novac, sigurna u njegovo bogatstvo.

Shvatila je da je prevarena kada je iznos na njezinom bankovnom računu postajao sve manji. Zatim je podnijela prijavu. Posljednja prijevara dovela ga je u stan uz kanal Naviglio Grande u kojem je  ilegalno boravio, devet mjeseci neplativši stanarinu.  Zatim je uhićen.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter