SEUL

Južnokorejski predsjednik Yoon sastaje se sa Zelenskijem u Ukrajini

| Autor: Hina
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Južnokorejski predsjednik Yoon Suk Yeol je u subotu u Ukrajini radi sastanka s predsjednikom Volodimirom Zelenskijem, objavio je njegov ured.

Do iznenadnog posjeta je došlo nakon što je Yoon ovog tjedna prisustvovao samitu NATO saveza u Litvi i boravio u Poljskoj, gdje je izrazio solidarnost s Ukrajinom i razmatrao načine na koje bi joj pomogao u njenoj borbi protiv ruske invazije.

Yoon je posjetio mjesto masovnih ubojstava u Buči blizu glavnog grada Kijeva prije nego što je otišao u Irpin, stambeno područje koje je bilo meta velikih raketnih napada. Očekuje se da će se kasnije sastati sa Zelenskijem, rekli su iz njegovog ureda.

Južna Koreja, američka saveznica i rastuća izvoznica oružja, suočila se s pritiscima da osigura oružje za Ukrajinu, čemu se Yoonova administracija protivila u korist humanitarne i financijske pomoći s obzirom na zabrinutost zbog ruskog utjecaja u Sjevernoj Koreji.

Yoon je ovog tjedna rekao da njegova administracija priprema slanje opreme za razminiravanje i vozila hitne pomoći, nakon što je Kijev to zatražio, te da će se priključiti NATO-ovoj zakladi za Ukrajinu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter