ZAGREB

Zagreb Open: Mišolić zaustavio Ajdukovića

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Splićanin Duje Ajduković (ATP - 239.) ostao je bez plasmana u polufinale ATP Challengera Zagreb Open, nakon što je u četvrtfinalnom dvoboju odigranom u četvrtak poražen od 20-godišnjeg Hrvata s austrijskom putovnicom Filipa Mišolića (ATP - 301.) sa 7-5, 6-2 za 86 minuta.

Bio je to njihov treći međusobni dvoboj u seniorskoj konkurenciji na razini Challengera ili ITF turnira te druga pobjeda Mišolića.

Ajduković je u većem dijelu prvog seta bio bliži osvajanju prve dionice, prvi je došao do 'breaka' u sedmom gemu, ali je već u sljedećem izgubio prednost, nakon što je propustio gem-loptu za 5-3.

Za 21-godišnjeg Ajdukovića kobnim se pokazao gubitak servisa kad je servirao za ulazak u 'tie-break'. Imao je Duje priliku za 'break' u trećem gemu drugog seta, nakon što je spasio 15-40 u prethodnom gemu, ali poslije izjednačenja na 2-2 do kraja meča osvojio svega pet poena.

Mišolić se prvi put u karijeri probio u polufinale na razini Challengera, čime je potvrdio da mu odgovara igranje na hrvatskom tlu. Naime, u prošle je dvije godine dvaput osvojio ITF turnir u Poreču, koji je igran u sklopu "Istarske rivijere", najstarijeg hrvatskog profesionalnog turnira za tenisače. 

Za plasman u polufinale drugog izdanja Zagreb Opena u TC Maksimir u četvrtak će igrati još dvojica hrvatskih tenisača, 17-godišnji junior Mili Poljičak i Davis Cup reprezentativac Nino Serdarušić. Poljičak za suparnika ima iskusnog 30-godišnjeg bosansko-hercegovačkog reprezentativca Mirzu Bašića, a Serdarušić će igrati protiv Španjolca Carlosa Gimena Valera.  

U slučaju pobjede obojice domaćih predstavnika hrvatski tenis bi imao zajamčeno mjesto u finalu, jer bi se Poljičak i Serdarušić susreli u polufinalu. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter