TOP TRANSFER

ROCCO ŽIKOVIĆ, dosadašnji kadet Istre 1961 i kapetan hrvatske U-16 reprezentacije karijeru nastavlja u Red Bull Salzburgu: VJERUJEM U SEBE I NE BOJIM SE IZAZOVA

| Autor: Ivica CEROVAC
Rocco Žiković

Rocco Žiković


Rocco Žiković zamijenio je dres Istre 1961 onim Red Bull Salzburga. Priča koja se "zakotrljala" jesenas, nakon što je U-16 reprezentacija Hrvatske osvojila prvo mjesto na međunarodnom turniru "Vlatko Marković" odigranom u Osijeku, a Rocco kao njen kapetan bio proglašen najboljim igračem turnira, dobila je svoj epilog ovog tjedna. Friški 16-godišnjak stigao je u ponedjeljak u Austriju u pratnji oca Igora te proveo cijeli dan na liječničkim pregledima, tijekom kojih nije pronađen niti najmanji problem koji bi se ispriječio potpisivanju ugovora, što je i obavljeno sljedećeg dana u 11 sati.

Igor Žiković krenuo je potom put Istre, a njegov Rocco s prvim odrađenim treningom i službeno okrenuo novu stranicu u svojoj mladoj nogometnoj karijeri.

- Što reći osim da sam jako sretan jer sam postao članom jednog velikog kluba kao što je Red Bull Salzburg. Prvo što mi je prošlo kroz glavu u trenutku potpisivanja ugovora je kako je ovo tek početak moje karijere i da nisam još ništa ostvario, već je sada ispred mene još teži i naporniji rad.

Dolazak u Austriju je veliki korak za mene i svjestan sam da me čeka još puno izazova, a na meni je da budem uporan te dam sve od sebe kao što sam i dosad davao na svakom treningu i svakoj utakmici. S te se strane u mom pristupu ništa neće promijeniti, nastavit ću raditi i uloženi će mi se trud vratiti, a s time će doći i rezultati. Vjerujem u sebe i ne bojim se onog što je ispred mene, poručio je iz Salzburga Rocco Žiković.

- Red Bull je jedan od klubova u kojem se najbolje radi s mladim nogometašima i zbog toga sam ga i odabrao. Ovdje se velika važnost pridaje pravilnom razvoju mladog igrača i rezultati se vide, jer je puno onih koji su krenuli u Salzburgu, a danas igraju u Bundesligi ili nekoj drugoj ligi petice. Sigurno da bi bilo lijepo jednog dana zaigrati u Španjolskoj ili Italiji, nositi dres Real Madrida ili Milana, ali idemo polako, stepenicu po stepenicu. Prvi mi je cilj izboriti se za mjesto u seniorskoj momčadi Red Bulla, a kada u tome uspijem, onda ću moći razmišljati o nečem drugom.

Rocco još uvijek provodi rehabilitaciju nakon operacije koljena, obavljene 10. listopada, a kada je privede kraju, priključit će se radu s U-18 momčadi Red Bulla i nastojati se izboriti za svoje mjesto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter