PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTAŠI UMAGA ZA 2017. GODINU

Laureati Ana Jajčević i Damir Barjamović


Prošla je godina za umašku sportsku obitelj bila uspješna, stoga nije bilo lako izabrati one kojima će pripasti epitet najboljeg, kad kriteriji nisu baš uređeni tako da ne ostaju dvojbe poslije svakog proglašenja. No, kako god bilo, u bogatoj nisci postignuća u konačnici odabir je pao na izabrane koji su večeras promovirani u sportske laureate grada Umaga za 2017. godinu.

Trošiti riječi o Ani Jajčević bespotrebno je, zato treba samo reći veoma važne značajke. Stožerna je igračica umaških prvoligašica već sedam sezona, a u nekoliko posljednjih godina jedna je od najučinkovitijih igračica u elitnom rukometnom društvu Lijepe naše. Priznanje za sportaša godine pripalo je Damiru Barjamoviću, članu Karate kluba Shotokan. On je prvak županije u katama i borbama, juniorski pobjednik Istre u katama, prvak je regije u katama i borbama za kadete, te juniorski prvak regije u katama.

Epitet najbolje ekipe pripao je članicama sportsko-rekreativne udruge Olimpik, Marini Rotar, Jani Benvegnu Leban, Cristini Vojić Krajcar i Raheli Černeka Jacin. Momčad umaških rukometaša je obilježila proteklu natjecateljsku sezonu i po drugi put je izborila Ligu za prvaka. U redovnom dijelu natjecanja podijelili su prvo mjesto u Premijer ligi s Dubravom. Momčad Umaga u svojim redovima ima i najboljeg vratar Premijer lige Dina Slavića.

Za trenera godine izabran je prof. tjelesne i zdravstvene kulture Nenad Popović koji je trener u SRU Olimpik. Šestu godinu vodi i koordinira sve aktivnosti u toj udruzi koja okuplja više od 100 poklonika trčanja svih uzrasta.

Najuspješnijom djelatnicom godine proglašena je prof. Josipa Popović.

Sportske nade su kadetkinja Malu Celić (Odbojkaški klub Umag) i Tajana Laković (Karate klub Shotokan) u ženskoj konkurenciji, a u muškoj Martin Ciodiglia Vidach (Jedriličarski klub Umag) i Roan Vižintin (Karate klub Shotokan). Za najuspješniju ekipu u mlađim uzrastima proglašena je gimnastička sekcija djevojčica Školskog sportskog društva Mladost Umag (OŠ Marije i Line).

Uz sportski, plesni i glazbeni program nagrade najuspješnijima uručili gradonačelnik Vili Bassanese i predsjednik Sportske zajednice grada Umaga Dean Jurdana. U ime nagrađenih i svoje osobno za primljena priznanja se zahvalila prof. Josipa Popović. (Mijat GAVRAN)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter