VESLANJE

KADETI ISTRE NAJBOLJI U DRŽAVI: Pulskim veslačima tri naslova prvaka Hrvatske

Pulski veslačice i veslači osvojili su 12 medalja, tri zlatne, šest srebrnih i tri brončane. Prvaci Hrvatske postali su juniori A Lovre Puh, Matej Terlević, Adrian Mačina, Mihael Balać i kormilar Ante Hrgota u četvercu s kormilarom, kao i kadeti A Jerko Petković u skifu te Filip Batel i Lukas Anić u dvojcu na pariće. Jedinu medalju, brončanu, za rovinjski Arupinum osvojile su kadetkinje A Lucija Vojvodić i Maša Marušić u dvojcu na pariće

| Autor: Roberto CAR
ZLATNI ČETVERAC S KORMILAROM - Matej Terlević, Adrian Mačina, Mihael Balać, Lovre Puh i Ante Hrgota

ZLATNI ČETVERAC S KORMILAROM - Matej Terlević, Adrian Mačina, Mihael Balać, Lovre Puh i Ante Hrgota


Novo državno prvenstvo, novi uspjesi. Nove medalje i pehari za plasman u ukupnoj konkurenciji će krasiti vitrine pulskog veslačkog kluba Istra. Kad klub osvoji ukupno treće mjesto na prvenstvu Hrvatske, nakon što se zbroje rezultati seniorskog i proteklog vikenda održanog juniorskog i kadetskog prvenstva Hrvatske u veslanju, dvojbe nema. Stogodišnji klub s pulske rive je u samom vrhu hrvatskog veslanja. I to već godinama.

Razlog za slavlje

Ovog su se puta s državnog prvenstva održanog na zagrebačkom Jarunu glavni trener Istre Elvis Orbanić i njegovi suradnici te brojni veslači i veslačice u prepoznatljivim plavo-bijelim dresovima vratili osvojivši druga mjesta u poretku juniora i juniorki A te u konkurenciji kadeta i kadetkinja A i treće mjesto u poretku juniora i juniorki B. I kao šlag na tortu stigla je pobjeda u konkurenciji kadeta A.

Naravno, bilo je i pregršt medalja. Pulski veslačice i veslači osvojili su 12 medalja, tri zlatne, šest srebrnih i tri brončane. Prvaci Hrvatske postali su juniori A Lovre Puh, Matej Terlević, Adrian Mačina, Mihael Balać i kormilar Ante Hrgota u četvercu s kormilarom, te kadeti A Jerko Petković u skifu i Filip Batel i Lukas Anić u dvojcu na pariće.

Odmah nakon trodnevnog prvenstva u Zagrebu nazvali smo trenera Istre Elvisa Orbanića. Začudo, nije bilo euforije. No, razlog je bio razumljiv.

- Zadovoljan sam. Koliko smo medalja očekivali, toliko smo ih i osvojili, umornim se glasom javio Orbanić te odmah pojasnio. - Ma zapravo je super. Samo sam sad koncentriram na vožnju jer se upravo vraćamo iz Zagreba. Kad prespavamo i kad malo dođemo sebi ćemo se veseliti. Svakako imamo razloga za slavlje. Osvojili smo tri naslova. Uvijek se nadaš nekom više, ali to je realno. Bilo je puno dobrih trka, netko je dobio, neko izgubio za desetinku… Sve u svemu bilo je super.

Petero reprezentativaca

Kao epilog zagrebačkog nastupa stigla je i potvrda da Istra ima petero reprezentativaca koji mogu zaboraviti na stanku nakon ovog nastupa.

- Lovre Puh i Matej Terlević, koji su već nastupili i osvojili peto mjesto na Europskom prvenstvu, će odmah krenuti s priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu, također u Vareseu. Osim njih sad imamo još troje juniora B, koji će u kolovozu ići na pripreme reprezentacije za nastup na Balkanijadi. To su Laura Lalić, Fabio Peruško i Ivan Šarić, dodao je trener Istre.

Foto

POBJEDNIČKI DVOJAC - Filip Batel i Lukas Anić

Osim Istre na prvenstvu su nastupili i veslačice i veslači rovinjskog Arupinuma i Medulina. Jedinu medalju, brončanu, za Arupinum osvojile su kadetkinje A Lucija Vojvodić i Maša Marušić u dvojcu na pariće.

Plasmani u finala A, veslači, četverac bez juniora B: 2. Istra (Šarić, Peruško, Almir, Grbac); skif lakih juniora A: 6. Istra (Andrea Bravar); četverac sa kormilarom juniora A: 1. Istra (Lovre Puh, Matej Terlević, Adrian Mačina, Mihael Balać, Ante Hrgota); dvojac bez juniora A: 5. Istra (Pamić, Belci); skif juniora A: 5. Istra (David Medica); četverac na pariće juniora B: 3. Istra (Banović, Peruško, Grubešić, Povrzanović); četverac bez juniora A: 2. Istra (Puh, Terlević, Mačina, Balać); skif juniora B: 6. Arupinum (Toni Folo); dvojac bez juniora B: 2. Istra (Šarić, Peruško); četverac sa juniora B: 3. Istra (Banović, Peruško, Almir, Grbac, Hrgota); skif kadeta A: 1. Istra (Jerko Petković), 5. Arupinum (Antonio Zanini); dvojac na pariće kadeta A: 1. Istra (Filip Batel, Lukas Anić); skif kadeta B: 5. Arupinum (Leo Brnobić); osmerac juniora A: 2. Istra (Puh, Terlević, Mačina, Balać, Medica, Belci, Pamić, Bravar, Hrgota).

Veslačice, dvojac bez juniorki A: 5. Istra (Poropat, Vitasović); dvojac na pariće juniorki A: 2. Istra (Lalić, Konović); skif kadetkinja B: 3. Istra (Lisa Stanković); četverac na pariće kadetkinja A: 6. Istra (Horvat, Burić, Blašković, Šeperović Zečević); dvojac na pariće kadetkinja A: 3. Arupinum I (Lucija Vojvodić, Maša Marušić), 4. Istra (Sarvan, Konović), 6. Arupinum II (Crevatin, Đaković); skif juniorki B: 2. Istra (Laura Lalić); skif juniorki A: 4. Istra (Mia Konović).

Foto

NAJBRŽI KADET - Jerko Petković

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter