ZAGREB

Jedanaestero hrvatskih predstavnika na Svjetskom paraatletskom prvenstvu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na WPA Svjetskom paraatletskom prvenstvu, koje će se od 7. do 15.  studenog održati u Dubaiu, nastupit će 1600 sportaša sa tjelesnim oštećenjima iz 124 zemlje, a među njima su i 11 hrvatskih predstavnika koji su danas otputovali u Ujedinjene Arapske Emirate.  

Boje Hrvatske u UAE će u četiri tehničke discipline braniti Zoran Talić i Mikela Ristoski (skok u dalj), Miljenko Vučić, Marijan Presečan, Matija Sloup, Ana Gradaček i Deni Černi (kugla), Ivan Katanušić, Josip Slivar i Velimir Šandor (disk) te Vladimir Gašpar (koplje).

"Iza nas su uspješno završene pripreme reprezentacije u Makarskoj na kojima su svi reprezentativci iskazali visoki stupanj pripremljenosti i pokazali visoki nivo rezultata pred svjetsko prvenstvo. Makarsku smo odabrali za pripreme kako bismo se donekle mogli priviknuti na visoku temperaturu i vlažnost zraka koja nas očekuje u Dubaiu.  Uz osvajače paraolimpijskih odličja iz Rio de Janera Zorana Talića, Mikele Ristoski i Velimira Šandora od kojih očekujem visoke plasmane tu su se nametnuli Ivan Katanušić, Miljenko Vučić, Deni Černi i Matija Sloup", kazao je uoči puta u Dubai izbornik paraatletske reprezentacije Damjan Sedić. 

Po njegovim riječima primarni cilj naših paraatletičara u Dubaiu bit će ostvarivanje kvota za nastup na paraolimpijskim igrama u Tokiju, koje će se održati istim borilištima  na kojima će  2020. godine tri tjedna ranije biti održana atletska natjecanja na Olimpijskim igrama.

 Osvajači prva četiri mjesta na SP u Dubaiu, u svojim disciplinama i kategorijama tjelesnog oštećenja, izravno će se plasirati na POI u Tokio, a oni koji u tome ne uspiju morat će čekati do 1. travnja slijedeće godine kada će se sa svjetskih tablica prvih šest paraatletičara plasirati na POI.

"Očekujem da bi kroz ta dva kruga na POI u Tokiu trebali imati osam do devet paraatletičara. Možda je za neke ta brojka skromna ali svjetska paraatletika ide krupnim koracima naprijed i bez profesionalnog pristupa neće biti moguće ostvarivati visoke domete, jer se svake godine iz drugih zemalja znatno pojačava konkurencija", zaključio je Sedić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter