TREĆA HNL ZAPAD

Istarski derbi u Labinu prošao podjelom bodova: Golja spasio labinsku neporaženost

| Autor: Robi FONOVIĆ
D. MEMEDOVIĆ

D. MEMEDOVIĆ


Rudar - Novigrad 2:2 (1:2). Nogometaši Rudara su i nakon devet odigranih kola ostali jedina neporažena momčad u prvenstvu, a podjela bodova Labinjana i Novigrađana je najrealniji ishod utakmice

Gradski stadion. Gledatelja 200. Sudac: Petar Jerbić 7. Pomoćnici: Ivan Mihalj i Dario Mužar (svi Velika Gorica). Strijelci: 1:0 Grbac (14), 1:1 Dukađin (32), 1:2 Mohenski (39), 2:2 Golja (71). Žuti kartoni: Kurtić (Rudar), Mohenski, Miškulin, Petrović (Novigrad).

RUDAR: Legac 6, Načinović 6,5, Bembić 6, Torić 6 (od 89. Bećar -), Licul 7, Grbac 7, Hasanbegović 6,5, Kurtić 6, Golja 7, Golić 6,5, Moravac 6.

NOVIGRAD: Nicoletti 6, Pamić 6, Mohenski 6,5 (od 89. Stritar -), Salihić 6 (od 73. Petrović 6), Dukađin 6,5, Rivelino 6 (od 90. Vadnov -), Bijelić 6,5, Bučić 6, Miškulin 6, Najhart 6, Kokalović 6.

 

"Kovari" oslabljeni"

Nogometaši Rudara su i nakon devet odigranih kola ostali jedina neporažena momčad u prvenstvu, a podjela bodova Labinjana i Novigrađana je i najrealniji ishod utakmice. "Kovari" su u ovaj istarski derbi ušli kao vodeća momčad prvenstva, odnosno kao favoriti, ali vidno oslabljeni neigranjem nekolicine standardnih igrača. No, to se u samoj igri na početku utakmice uopće nije osjetilo pa su u ranoj fazi domaći stigli do vodstva. Ponovno je na sceni bio sjajni Sanjin Grbac, koji je nakon asistencije Golje izašao sam ispred Nicolettija i spretno ispod domaćeg vratara "ugurao" loptu u mrežu za 1:0.

Samo dvije minute kasnije nova domaća prigoda u kojoj Grbac u odličnu situaciju gura Licula, a ovaj s 15 metara puca ravno u vratara gostiju. Gosti do svoje prve prigode stižu u 22. minuti kada sam ispred vratara domaćih izlazi Bijelić, ali njegov udarac s deset metara sjajno brani Legac i izbacuje loptu u korner. I onda velika pogreška Kristijana Bembića, koji bespotrebno petlja na sredini terena i gubi loptu, koja potom dolazi do Dina Dukađina koji se sjurio prema Legcu i preciznim udarcem s ruba šesnaesterca pogađa desni donji kut domaćih vratiju za 1:1. Samo dvije minute kasnije Bembić se skoro iskupio za svoju pogrešku kada nakon nekoliko "odbijanaca" u šesnaestercu gostiju odlično puca pod gredu, ali je vratar gostiju siguran.

 

Preokret gostiju

U 37. minuti potpuni preokret. Slobodan udarac s 20 metara za goste je izveo Pamić, pogodio živi zid, od kojeg se lopta odbija do Mehonskog koji pogađa desni donji kut za 1:2.

U nastavku utakmice gledali smo puno slabiju utakmicu u kojoj se do prve prave prilike čekalo punih 20 minuta, a tada je nakon kontre gostiju Miškulin pucao s ruba šesnaesterca ravno u domaćeg vratara. I onda u 71. minuti erupcija oduševljenja na labinskom gradskom stadionu. Odlično je po lijevoj strani prošao Licul, ubacio u sredinu gdje je Golja još bolje zahvatio loptu i poslao je u lijevi gornji kut nemoćnog Nicolettija. U 78. minuti nova sjajna prilika za Golju, koji nakon ubacivanja Bembića ostaje sam na sedam metara, ali promašuje cijelu loptu. Isti igrač u 85. minuti glavom s pet metara puca ravno u Nicolettija, da bi četiri minute kasnije Pamić pokušao iz "slobodnjaka" s dvadeset metara, ali je Legac sjajnom intervencijom spasio domaća vrata. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter