PODVODNA ORIJENTACIJA

Državno prvenstvo i Europski kup u podvodnoj orijentaciji: MEDULINU SVEUKUPNI KLUPSKI NASLOV

Robert Čupev pobijedio je u disciplinama Paralel Slalom i Star dok je u disciplini 5 Points bio drugi, a Ema Ivetić u disciplinama 5 Points i M Course. U ekipnoj disciplini prva je bila medulinska Mladost (Martina Pekica, Lea Ikić Čupev, Ana Jerković i Ema Ivetić) kao i među muškima (Luka Bohač i Lean Osmanović)

| Autor: Glas Istre
POBIJEDILA U DISCIPLINAMA 5 POINTS I M COURSE - Ema Ivetić

POBIJEDILA U DISCIPLINAMA 5 POINTS I M COURSE - Ema Ivetić


RSK Mladost Medulin, KPA Uljanik Pula i RSK Boškarini Pula sudjelovali su na petom Kampu podvodne orijentacije na jezeru Lepenice u Fužinama. U sklopu kampa održano je i 30. Državno prvenstvo u podvodnoj orijentaciji te 5. Državno prvenstvo u podvodnoj orijentaciji za djecu sa disalicom. Također, zadnje dane kamp održana je i finalna utrka Europskog kupa u podvodnoj orijentaciji na kojoj su sudjelovale i klubovi iz Češke, Mađarske i Ukrajine. U kampu se učilo disciplini podvodne orijentacije s ronilačkom bocom te na disalicu.

Također, u kampu je održana i vježba Stožera traganja i spašavanja koja se ovaj put održala u slatkoj i mutnoj vodi jezera Lepenice. Veliki doprinos i podršku kampu kao i samoj vježbi traganja i spašavanja dao je Ronilački Savez Istarske županije.

Devet zlata

Na Državnom prvenstvu u podvodnoj orijentaciji Robert Čupev pobijedio je u disciplinama Paralel Slalom i Star dok je u disciplini 5 Points bio drugi, a M Course treći. Ema Ivetić pobijedila je u disciplinama 5 Points i M Course. Lea Ikić Čupev je bila druga u disciplinama Star i Paralel Slalom. Luka Bohač je bio drugi u disciplinama Star i M Course te treći u disciplini 5 Points. U ekipnoj disciplini prva je bila Mladost (Martina Pekica, Lea Ikić Čupev, Ana Jerković i Ema Ivetić) kao i među muškima (Luka Bohač i Lean Osmanović).

U juniorskom prvenstvu Luka Bohač je bio prvi u disciplinama Star, M Course i 5 Points te drugi u disciplini Paralel Slalom. Lean Osmanović je osvojio treće mjesto u disciplinama Paralel slalom i Star. U ženskoj juniorskoj konkurenciji Ema Ivetić je bila prva u disciplinama 5 Points i M Course.

U ukupnom poretku Mladost je osvojila drugo mjesto među ženama, treće mjesto među muškima te prvo mjesto sveukupno klupski.

U Europskom kupu u disciplini M Course Ema Ivetić bila je sjajna te je među ženama zauzela drugo mjesto. Ženska ekipa Mladosti u sastavu Martina Pekica, Lea Ikić Čupev, Ana Jerković i Ema Ivetić zauzela je također drugo mjesto u Europskom kupu.

Djeca

Po peti puta održano je i Državno prvenstvo u podvodnoj orijentaciji za djecu sa disalicom gdje se plivala disciplina Reperi 5 u kategorijama mlađih kadeta, kadeta, mlađih juniora i juniora. Sebastijan Hajnc je sjajnom trkom doplivao do apsolutnog i kadetskog zlata, dok je Ana Meden apsolutno bila druga, a u kategoriji mlađih kadetkinja prva. Među kadetkinjama Meri Bernobić je bila prva, a Barbara Matika druga. Među mlađim juniorima Toni Pekica je zauzeo drugo mjesto, dok je Karlo Reljanović među kadetima bio treći. Zlatni u kategoriji mlađih kadeta bio je Matija Ritoša dok je u istoj kategoriji Roko Peruško bio treći. U ukupnom poretku Mladost je zauzela prvo mjesto i među djevojčicama, dečkima kao i ukupno.

Normu za ulazak u seniorsku reprezentaciju Hrvatske isplivali su Robert Čupev i Lea Ikić Čupev, dok su juniorsku normu otplivali Ema Ivetić i po prvi puta Luka Bohač. Reprezentacija putuje krajem kolovoza u grad Viljandi u Estoniji. Istarske plivače perajama sljedeće očekuje Državno prvenstvo u daljinskom plivanju perajama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter