JUDO

Drugi dan juniorskog prvenstva Europe u Poreču: Damiana Sokolovića u prvoj borbi zaustavio Talibov iz Azerbajdžana

| Autor: Ivica CEROVAC
Judo u Poreču

Judo u Poreču


Drugi natjecateljski dan na juniorskom prvenstvu Europe u judu, koje je u Poreču okupilo 37 reprezentacija s 356 natjecatelja, 204 judaša i 152 judašice, nije donio dobre vijesti za Hrvatsku. Naime, četvero hrvatskih predstavnika koji su jučer izišli na tatami, dva judaša i dvije judašice, zajedničkim su snagama upisali tek jednu pobjedu.

Među njima bio je i Damian Sokolović, jedan od dvojice članova Istarskog borca koji nastupaju u Poreču. U "njegovoj" kategoriji do 81 kg okupilo se 38 judaša, a voljom ždrijeba, Sokolović je u prvom kolu bio slobodan te je u drugom čekao boljeg iz ogleda Vugara Talibova iz Azerbajdžana i Alexa Maruska iz Slovačke. Bio je to Talibov, koji je nakon slovačkog, eliminirao i hrvatskog reprezentativca, da bi njega potom u trećem kolu zaustavio drugi nositelj, Rus David Karapetjan. Sokolović će priliku za popravni imati u utorak, kad ga u dvorani Intersport očekuje nastup na prvenstvu Europe za mlađe seniore.

U kategoriji do 81 kg Hrvatska je imala još jednog predstavnika, Marina Vujića, ali i kod njega je scenarij bio isti, jedino što su se promijenila imena aktera. U prvom kolu također je bio slobodan i čekao je pobjednika borbe između Portugalca Manuela Rodriguesa i Grka Athanasiosa Milonelisa. Bio je to Grk, koji je potom svladao i Vujića, da bi ga u trećem kolu zaustavio Eljan Hajiyev iz Azerbajdžana.

Dvije predstavnice imala je jučer Hrvatska u kategoriji do 70 kg, koja je okupila 24 judašice. Anđela Violić bila je slobodna u prvom kolu i potom je u drugom poražena od Francuskinje Lucie Jarrot, koja je prethodno eliminirala Mađaricu Jennifer Czerlau. Lara Cvjetko, kadetska prvakinja Europe iz 2017. godine, na tatami je izišla u prvom kolu i svladala Dankinju Isabellu Lauritsen. Upisala je tako jedinu jučerašnju pobjedu za hrvatsku reprezentaciju, jer ju je u drugom kolu nadjačala Francuskinja Morgane Fereol.

Danas, završnog dana prvenstva, hrvatske će boje braniti četvorica judaša i dvije judašice. U kategoriji do 90 kg Tin Straža u prvom kolu ide na Grka Alexandrosa Patiniotisa, dok će Josip Bulić biti slobodan u prvom kolu te u drugom čeka pobjednika borbe između Talijana Danielea Accoglija i Mađara Petera Safranyja. I u kategoriji do 100 kg Hrvatska će imati dvojicu boraca, Franu Vukičevića kojem će u prvom kolu protivnik biti Francuz Kenny Liveze i Ivana Rozgu koji će odmjeriti snagu s Adlijem Karimlijem iz Azerbajdžana. Kod djevojka će se u kategoriji do 78 kg Petrunjela Pavić boriti protiv Une Dolgilevica iz Latvije, dok će u onoj +78 kg Helena Vuković u prvom kolu biti slobodna te u drugom čeka pobjednicu borbe između Georgiane Miler iz Rumunjske i Oxane Diacenco iz Moldavije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter