JEDRENJE

FOTO / Danas na Bunarini završava Ekipno PH klase optimist. Mogu li "uljanikovci do četvrte uzastopne titule?

Domaćin JK Uljanik na ovom je prvenstvu doveo čak četiri ekipe, a da su istarski jedriličari i jedriličarke u najmanjoj klasi vrlo kvalitetni govori podatak i da su osim "uljanikovaca" na ovom prvenstvu prisutne i tri ekipe pulske Vege te dvije rovinjskog Maestrala. U polufinalu su Uljanik 3, Split, CVB i Labud

| Autor: Roberto CAR


U pulskom akvatoriju danas završava trodnevno Ekipno prvenstvo Hrvatske u jedrenju za klasu optimist. Na regatnom polju pred Verudelom u borbu za medalje krenula je 21 ekipa, 18 hrvatskih te tri talijanske koje se natječu za titulu Prvaka Hrvatske i sveukupnog pobjednika na Otvorenom prvenstvu Hrvatske.

Domaćin JK Uljanik na ovom je prvenstvu doveo čak četiri ekipe, što dovoljno govori o tome koliko trener Dario Kliba sa suradnicima želi da njegovi mladi natjecatelji i četvrti puta uzastopno osvoje tu prestižnu titulu. Da su istarski jedriličari i jedriličarke u najmanjoj klasi vrlo kvalitetni govori podatak i da su osim te četiri ekipe Uljanika na ovom prvenstvu prisutne i tri ekipe pulske Vege te dvije rovinjskog Maestrala.

Inače, prvog natjecateljskog dana odjedreno je 60 dvoboja svaki protiv svakog. Bura umjerenih uvjeta stvorila je uvjete kao iz knjige, a takve su uvjete najbolje iskoristile četiri ekipe sa stopostotnim učinkom. To su bili Uljanik 3 (5-0), Labud (6-0), CVB (6-0) i Split (5-0), dok je Uljanik 4 imao 80 postotni uspjeh (4-1). Nakon završetka tog dijela prvenstva jedreni su četvrtfinalni dvoboji u kojima su plasman u današnji polufinale izborili Uljanik 3, Split, CVB i Labud.

Rezultati četvrtfinala: Split - Opatija 2:0, Uljanik 3 - Uskok 2:0, Uljanik 4 - CVB 0:2, Briva - Labud 0:2.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter