BICIKLIZAM

Austrijancu Danielu Aueru 10. Trofej grada Umaga. U nedjelju na programu je 23. Trofej grada Poreča

Iako se očekivao pomalo drugačiji rasplet s obzirom na kvalitetu pojedinih ekipa i pojedinaca, lako je moguće da su isti taktizirali. To je iskoristila trojka najuspješnijih i najavila zanimljiv nastavak idućih utrka, rekao je direktor utrke Ivan Črnjarić

| Autor: Mijat GAVRAN
Biciklisti na istarskim prometnicama (Snimio Mijat Gavran)

Biciklisti na istarskim prometnicama (Snimio Mijat Gavran)


Jubilarno 10. izdanje utrke Trofej grada Umaga je navještaj daljnjih biciklističkih zbivanja u Istri, nedjeljnog 23. Trofeja grada Poreča, te trodnevne manifestacije 18. Istarskog proljeća. Priželjkivanja organizatora i svih uključenih u ova događanja su se na otvaranju ove biciklističke sezone ostvarila, sudionike prve u nizu utrka pratilo je nadasve ugodno, gotovo proljetno vrijeme.

Na startu se pojavilo 170 natjecatelja iz 30 momčadi s četiri kontinenta. U konačnici premijerne priredbe slavljenik je postao Daniel Auer, biciklist austrijske ekipe WSA KTM Graz koji je 154 km, odnosno sedam krugova na, većini natjecatelja poznatoj trasi koja vodi od turističkog naselja Stella maris, preko Zambratije, Valice, Svete Marije na Krasu do Umaga, prošao za 3:27.12 sati, a sekundu kasnije ciljem je prošao drugoplasirani Tomaš Barta, član češke ekipe ATT Investment, za kojim je u cilj stigao Srbin Dušan Rajović koji vozi za talijanski Team Corratec. Najbolji hrvatski biciklist bio je Viktor Potočki član Ljubljane na 42. mjestu, a najbolji član Meridane Kamen teama Šibenčanin Lorenzo Marenzi koji je u cilj ušao 44.

hhh

Tercet najboljih - drugoplasirani Tomaš Barta, pobjednik Daniel Auer i trećeplasirani Dušan Rajović

Nekih osobitih obilježja, odnosno detalja nije bilo što su nam potvrdili sportski direktor utrke Ivica Gržinić, te direktor Ivan Črnjarić. Pohvalili su sve službe na prometnicama, od djelatnika umaške Policijske postaje do redara i osiguranja duž trase.

– Kada ovako bez nekih neželjenih osobitosti završi jedna ovakva utrka, onda smo svi ispunjeni zadovoljstvom. Bilo je ovo iskušavanje trenutačnih mogućnosti svih natjecatelja, tako da nije bilo nekih očekivanih bjegova, osim u nekoliko navrata. U pravilu bi poveća, vodeća skupina poslije nekoliko kilometara ulovila nekolicinu onih koji su se odvažili predvoditi karavanu.

Iako se očekivao pomalo drugačiji rasplet s obzirom na kvalitetu pojedinih ekipa i pojedinaca, lako je moguće da su isti taktizirali. To je iskoristila trojka najuspješnijih i najavila zanimljiv nastavak idućih utrka. Proteklih desetljeća biciklisti su svojevrsni vjesnici proljeća u Istri što nas veseli, jednako kao i njih koji se ovdje osjećaju kao domaćini, kazao nam je po svršetku umaške priredbe direktor utrke Ivan Črnjarić.

U nedjelju je s početkom u 10 sati na programu 23. Trofej grada Poreča, a narednog vikenda od četvrtka do nedjelje održat će se 18. Istarsko proljeće s tri etape, a uvod za trodnevne utrke bit će Prolog, vožnja na kronometar koja će se održati na sportskom aerodromu u Vrsaru.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter