službeno

Đoković otkazao Masters 1000 u Parizu

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Srpski tenisač Novak Đoković službeno je otkazao dolazak na dvoranski ATP Masters 1000 turnir u Parizu koji će se održati od 28. listopada do 3. studenoga.

Takav scenarij se i očekivao jer je Đoković nagovijestio propuštanje Pariza na nedavnom ekshibicijskom turniru u Rijadu gdje je pobjedom protiv svog velikog rivala Rafaela Nadala osvojio treće mjesto.

"Ispričavam se svima koji su se nadali da će me gledati ove godine u Parizu, ali neću nastupiti. Imam puno lijepih uspomena s pariškog turnira, pogotovo sedam pobjeda, ali dolasku se nadam iduće godine", poručio je Đoković, trenutačno četvrti igrač na ATP ljestvici.

Upitno time postaje hoće li se Đoković ove godine plasirati na završni ATP Finals, gdje nastupaju osmorica najboljih igrača na svijetu. Trenutačno se na toj ljestvici nalazi na šestom mjestu. Na ljestvici Utrke za Torino ispred njega su Jannik Sinner, Carlos Alcaraz, Alexander Zverev, Danil Medvjedev i Taylor Fritz, a iza njega Casper Ruud, Andrej Rubljov i Alex de Minaur.

Ono što je poznato u rasporedu Đokovića do kraja 2024. godine jest ekshibicijski dvoboj protiv Juana Martina del Potra u Buenos Airesu 1. prosinca, na službenom oproštaju od tenisa argentinskog tenisača.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter