atp BASEL

Dodig i Pavlašek propustili četiri meč-lopte

| Autor: Hina
(Foto USTA)

(Foto USTA)


Hrvatski teniski reprezentativac Ivan Dodig i Čeh Adam Pavlašek propustili su četiri meč-lopte i ostali bez plasmana u četvrtfinale ATP 500 turnira u Baselu u konkurenciji parova, u kojem će igrati Nijemac Kevin Krawietz i Kazahstanac Aleksandr Nedovjesov koji su slavili sa 1-6, 7-6 (8), 13-11.

Krawietz i Nedovjesov su osvojili prvi gem u meču bez izgubljenog poena, a onda su Dodig i Pavlašek nanizali sedam gemova. Hrvatsko-češka kombinacija je kod 3-2 u drugom setu propustila četiri prilike za 'break', posljednje koje su imali u meču. Njemačko-kazahstanski par nije imao nijednu priliku za oduzimanje servisa.

'Tie-break' drugog seta mogao je biti posljednji gem u ovom dvoboju, da su Dodig i Pavlašek iskoristili jednu od dvije meč-lopte. Prvu su imali kod 7-6 na reternu, a drugu su imali na 8-7 sa servisom. No, nizom od tri poena Krawietz i Nedovjesov su izborili odlučujući 'tie-break'.

U njemu su Nijemac i Kazahstanac poveli sa 6-3, da bi Dodig i Pavlašek osvojilči šest od sljedećih sedam poena te došli do još dvije meč-lopte (9-7). I te dvije nisu uspjeli pretvoriti u pobjedu. Krawietz i Nedovjesov su kod 12-11 iskoristili svoju treću meč-loptu i izborili plasman u četvrtfinale.

Tamo ih čekaju prvi nositelji, hrvatski reprezentativac Nikola Mektić i Nizozemac Wesley Koolhof, koji su u prvom kolu, još u ponedjeljak, pobijedili Argentince Francisca Cerundola i Tomasa Martina Etcheverryja sa 6-4, 6-7 (9), 10-7. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter