ODBOJKA

Istarska momčad stigla do prve ovosezonske pobjede

| Autor: I. RADETIĆ
(Snimila Ana Krizanec)

(Snimila Ana Krizanec)


Utakmica 3.kola Super lige Rovinj - Sisak (25:22, 25:18, 25:22) održana je u dvorani Gimnasium. Gledatelja je bilo 120. Suci su bili Elena Mujakić iz Opatije i Dalibor Tota iz Rijeke.

ROVINJ: Matić (L), Pulić, Al. Fatorić, Janko, Stjepić, Šetić, Da Silva Goncalves, Preden, Pamić (L), Poropat, An. Fatorić, Kisić, Kovačević.

SISAK: Maričević, Čičak, Vaško, Kolarec, Duraković, Cvetanović, Sančar, Vujović, Alihodžić (L), Alić, Vakufac, Ikasović (L).

Derbi začelja klubova bez bodova započeo je vrlo izjednačeno. Nakon 6:6 na serviranje Toni Šetića domaćin je poveo tri poena razlike. Gosti u preko Vakufca uspijeli doći do poravnanja (14:14, 17:17 i 21:21), kad čvrstoj igri na mreži blok Kovačević, Al. Fatorić i Da Silva, na seviranje Aleksandra Fatorića, uspijeva prvi set odvesti u rovinjsku korist nakon 24 minute. Gosti iz Siska i pored dva time outa ne uspijevaju zaustaviti Rovinjce.

Istim ritmom, uz dosta poravnanja i poen za poen, krenuo je i drugi set, i pored toga što su domaćini diktirali igru. Na precizno serviranje Kisića domaći stižu u vodstvo (10:7), ali gosti preko Vaška ponovo vraćaju sve na početak (11:11). Poenima Da Silve i Al. Fatorića te čvrstim blokom Kovačević, Šetić i Kisić, ponovno Rovinjci stižu u vodstvo (19:13) kad dva puta Sisčani traže minutu odmora. Konačno su igrači Rovinja uspostavili svoju dobru i sigurnu igru te sigurno osvajaju drugi set, značajan i jer je u finišu drugog seta u igru poslije dosta vremena ušao iskusni Vito Poropat.

Treći set bolje otvaraju gosti (3:6, 6:9) kad na serviranje sigurnog Šetića i poenima Al. Fatorića i Kisića Rovinjci poravnavaju (10:10). Nastupio je period s poravnanjem i nadmudrivanjem do 17:17, da bi poenom Kisića Rovinj prvi put u trećem setu došao u vodstvo (18:17) Tada Fatorić, pokretač mnogih akcija, i Brazilac Da Silva na mreži donose prednost od tri poena. Nakon 71 minutu dobre igre rovinjski odbojkaši dolaze do prve pobjede i prvih bodova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter