izborna skupština

Mladen Pavićević novi je, stari, predsjednik Sportske zajednice Istarske županije

| Autor: Zoran Oljača
(Snimio Zoran Oljača)

(Snimio Zoran Oljača)


Mladen Pavićević novi je, stari, predsjednik Sportske zajednice Istarske županije. Jednoglasna je to odluka 36 prisutnih skupštinara na jučer održanoj Izbornoj skupštini Sportske zajednice Istarske županije, koja je održana u Domu sportova »Mate Parlov« u Puli.

Značaj sporta

- I dalje će moj primarni zadatak biti prikupljanje novca za veću popularizaciju sporta u našoj Županiji jer ne moramo posebno govoriti kako je sporta značajan za djecu, njihove roditelje i sve koji se sportom bave - rekao je odmah nakon reizbora predsjednik Sportske zajednice Istarske županije Mladen Pavićević.

Prethodno se predsjednik obratio članovima Skupštine iznoseći podatke o radu u mandatnom razdoblju 2020. - 2024. godine.

- Kada govorimo o početku manadata, moram reći da smo 2020. godine zbog lock downa imali izvanrednu situaciju. Ipak, snašli smo se uspješno. Posebno bi ovdje istaknuo da je 2022. na inicijativu istarskog župana Borisa Miletića osnovan Fond za sport, čija je osnovna ideja bila financijski pomoći radu trenera, odnosno za njihovo obrazovanje. Tada je u Fondu za sport bilo 80 tisuća eura, iduće godine 100. tisuća eura, a u ovoj godini 125 tisuća eura. Od župana smo dobili informaciju da će za iduću godinu u proračunu Istarske županije za Fond za sport predvidjeti 150 tisuća eura - rekao je Pavićević.

Školovani treneri

Glavni tajnik Sportske zajednice Istarske županije Damir Burić govorio je o utiscima rada kao prvog operativca istarske Sportske zajednice.

- Posljednji natječaj tiče se 2025. godine i tim se novcem financira nabavka sportske opreme i plaća se trenera. Dobio sam informaciju da nam je odobreno 212 tisuća eura. Ta ćemo sredstva zatim prebaciti savezima koji su nam se javili na natječaj. Za financiranje plaća trenera javilo nam se 90-ak trenera. Mogu biti iskren i reći kako mi je u veljači, kada sam stupio na dužnost, bile sve novo. Nikada se dosad nisam bavio papirologijom. Sve se to, kroz vrijeme, nauči. Imamo još puno toga za naučiti i mogu reći s vremenom ću se više koncentrirati na formiranje sportske politike Istarske županije. Cilj svih nas je da se sport u našoj Županiji podigne na višu razinu. Primjerice, želja nam je imati što više školovanih trenera jer to je i dalje jedan od gorućih problema. Nije dobro da oni koji nemaju dovoljno znanja treniraju djecu, prvenstvo radi njih samih, ali i za djecu i njihove roditelje - rekao je proslavljeni vaterpolist.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter