RUKOMET

Istarski premijerligaš neočekivano poražen u Velom Joži od Trogira

| Autor: Glas Istre
VUKAO MOMČAD - Petar Krupić (Arhiva Glasa Istre)

VUKAO MOMČAD - Petar Krupić (Arhiva Glasa Istre)


Rukometaši Poreča upisali su poraz kod kuće od Trogira rezultatom 25:30 (13:14). Poreč je imao loš ulazak u utakmicu i iz tog minusa nije se uspio vratiti sve do kraja utakmice. Pred Porečanima sada je teško gostovanje u Metkoviću, a utakmica je na rasporedu u subotu, 19. listopada.

Stigli do odmora

- Nemam ništa pametnog za reći nakon ovakve utakmice. Trogir je bio bolji u svim segmentima igre i zasluženo slavio. Smatram da su danas više željeli pobjedu od nas. Moramo napraviti dobru analizu što se dogodilo i krenuti dalje jer nas čeka još puno posla - rekao je nakon utakmice trener Poreča Ilija Lovrinović.

Iako je Poreč otvorio s 2:0 nekako je rano u utakmici i stao. Deset minuta borio se s realizacijom unatoč dobrom izdanju Brune Ćopića na golu. Trogir je stvorio seriju 7-0 i u 14. minuti preko Marka Mađerića postavio 2:7. Post od pogodaka prekida Petar Krupić, no Poreču je trebalo gotovo cijelo prvo poluvrijeme da pronađe svoj ritam. Vukao je Krupić momčad i u 22. minuti smanjio minus na 8:11. Probuđeni Poreč nastavio je pritiskati i pred sam kraj poluvremena zgoditkom Armana Ikanovića stigao na samo gol zaostatka (12:13)..

U nastavak susreta bolje ponovno ulazi gostujuća momčad koja stvara seriju od 2-0 i bježe na tri gola prednosti pa se taj razmak između dvije momčad držao gotovo cijelo poluvrijeme. Svaki put kada bi Poreč ponovno smanjio na gol ili dva zaostatka, Trogir je uzvratio s dva vezana pogotka i mučio Poreč da napravi neku značajniju promjenu.

Izgubljene lopte

Na porečka vrata stao je i David Vladić ne bi li pogurao malo svoju momčad. Nakon obrane Luki Piteši, što je bila njegova treća, Nikola Ivanković i Krupić smanjuju na 23:25 i daju nadu u posljednjih pet minuta da Poreč može preokrenuti. Ali po tko zna koji put izgubljene lopte stale su toj nadi na kraj i Poreč umjesto da smanji na minus jedan, dopustio je Trogiru da ode na +4 i u jednu ruku riješi susret.

Najefikasniji kod Poreča bio je Petar Krupić sa šest pogodaka, pet je upisao Leon Rušnjak, dok je vratarski tandem Ćopić-Vladić sakupio osam obrana. Trogir je do slavlja vodio Tomislav Radnić koji je postigao šest golova, dok su po njih pet imali Marko Mađerić i Tomislav Bradarić-Šljujo. Vratari Tomislav Olić i Ivan Vranješ obranili su šest, odnosno tri lopte.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter