novi trener na porečkoj klupi

Blaž Bugarin: Preuzeo sam rizik i vjerujem da se Uprava kluba neće pokajati što me angažirala

| Autor: Boris Vidulin
NOVI TRENER JADRANA - Blaž Bugarin

NOVI TRENER JADRANA - Blaž Bugarin


Mada su se u javnosti pojavljivala brojna i razna trenerska imena, Jadran je razgovarao sa samo dva kandidata za novog trenera nakon ostavke Dalibora Šurana i u konačnici odabrano Blaža Bugarina.

Ovaj 40-godišnji stanovnik Pješčane Uvale novi je trener porečkog SuperSport drugoligaša, a nakon naprasnog i neočekivanog odlaska iz Medulina, već za dva tjedna ponovo će sjesti na klupu koja je puno teža i neudobnija od prethodne.

Pred njim je velik izazov i toga je svjestan.

- Reći ću da sam svjestan u što sam se upustio, pretpostavljam što me očekuje iako ima tu »brdo« nepredviđenih stvari. Međutim, preuzeo sam rizik i vjerujem da se Uprava kluba neće pokajati što me angažirala. Ovo mi je prvi put da ulazim u klub koji je na većoj razini, zapravo to je već nacionalni rang, i sve što sam do sada radio teško je usporediti s treniranjem kluba iz drugoligaškog društva. Mogu reći da sam pratio sve što se događa u klubu, ali i u cijeloj ligi, dakle ne dolazim kao »padobranac«. Imam neka saznanja. Isto tako, definitivno ću nazvati Dalibora Šurana, sigurno je da ćemo razgovarati na temu Jadrana i pokušati već u subotu biti donekle drugačiji te konačno upisati prvu pobjedu u prvenstvu - rekao je Blaž Bugarin netom nakon što je potvrđen kao trener Jadrana.

Niti igrački kadar mu nije posve stran.

- Starije igrače poznam od ranije, s kapetanom Oliverom Sumićem sam čak i igrao. Znam njihove mogućnosti i koje pozicije mogu pokriti. Znam i većinu mlađih, poglavito one koji su bili dio omladinskih kategorija Istre 1961 kada sam i ja bio tamo. Gledao sam susret na Verudi protiv Uljanika te utakmicu protiv Hrvaca i mogu reći da Jadran ima zanimljiv igrački kadar iz kojeg valja izvući maksimum, posložiti stvari na novo i, ono što je najvažnije, energetski podignuti momčad.

U pričama s ljudima koji prate klub, u nekim njihovim razmišljanjima, Jadran ima samo dva boda iako su kroz igru zaslužili i više. Posebno je to bilo vidljivo u početnim kolima, dok su se u zadnje vrijeme malo »raspali« a u pitanju je puno razloga zašto je tome tako. Primarni je razlog detektirati zbog čega, a onda pokušati razdrmati i figurativno rečeno razbuditi momčad. Problem je i mali broj igrača, svaki izostanak zbog kartona ili ozljeda stvara velike probleme, ali sada na to više ne možemo utjecati. Treba završiti jesenski dio sezone, pa onda vidjeti što se može i po tom pitanju napraviti.

Uprava kluba nije imala posebne zahtjeve.

- Uprava želi da se ponašam autoritativno i ne odustajem od sportskih, odnosno trenerskih, načela i ciljeva. Radnje koje mislim napraviti nisu možda kratkoročno vidljive i isplativije, sve je to na dugoročnoj bazi, a kako bi mogli doći do zajedničkog cilja. Već imam neke ideje što i kako, a moram priznati da nisam rob nikakvog sustava. Puno igrača može bolje nego što sada pokazuje, samo ih možda treba drugačije posložiti, a treba ukomponirati i mlade igrače. Vremena nema puno, ali svejedno vjerujem da bi već u subotu protiv Hrvatskog dragovoljca na teren mogao istrčati drugačiji Jadran koji će konačno donijeti i prvu ovosezonsku pobjedu.

Dosadašnji pomoćnik Franjo Ereiz definitivno neće ostati u klubu, Guerino Zović kao trener vratara bi mogao, pa se još uvijek traži ime koje će asistirati Blažu Bugarinu.

- U načelu se već zna da bi to mogao biti trener jedne županijske momčadi, no kako to još nije riješeno, ne želim govoriti o imenu. No sigurno je da ću do subote pored sebe imati asistenta.

Ovo nije njegov prvi dolazak u Poreč, zapravo je trajno i neraskidivo na razne načine vezan za Jadran.

- Zadnji put sam nastupao kao igrač za Jadran 2016. godine, onda sam bio trener vratara u klubu, pa trener pionira prošle godine, tako da sam cijelo vrijeme tu negdje oko kluba. Znam sve ljude, oni znaju mene i veselim se što sam dobio priliku biti dio Jadrana. Vjerujem da će veselje u konačnici biti obostrano - poželio je Blaž Bugarin uoči odlaska na prvi trening.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter