ritmička gimnastika

Hrvatska reprezentativka, Porečanka Gresa Ramadani, osvojila  seniorsku broncu 

| Autor: Hina
Gresa Ramadani

Gresa Ramadani


Hrvatska reprezentativka u ritmičkoj gimnastici, Porečanka Gresa Ramadani, osvojila je seniorsku broncu u vježbi s trakom u velikom finalu FIG Aura Cupa koji se održava u zagrebačkome Košarkaškom centru Dražen Petrović.

- Jako sam zadovoljna, osvojila sam svoju prvu FIG seniorsku medalju u karijeri. Prošle godine sam bila srebrna juniorka ovdje, također u vježbi s trakom. Mogla sam neke stvari i bolje odraditi, treba poraditi na tim greškama koje su se dogodile, ali sretna sam s medaljom. Veliko hvala mojim trenerima - rekla je nakon finala 15-godišnja porečka gimnastičarka.

Tamara Artić natjecanje je završila kao peta s čunjevima i trakom te šesta s loptom i obručem. Ovo najveće natjecanje u ritmičkoj gimnastici u Hrvatskoj uveličao je i proslavljeni gimnastičar Tin Srbić, koji je okrunio seniorsku kraljicu Aura Cupa, Bjeloruskinju Anastasiiju Salos, i juniorsku princezu Talijanku Margheritu Fucci.

- Iskreno, nikada nisam bio na natjecanju ritmičke gimnastike na ovakvoj razini. Jedinu poveznicu s ovim sportom imam što s curama svakoga dana treniram u SC Lučko. Gledam puno ritmičke gimnastike, ali natjecanje nisam nikada. Bilo je stvarno lijepo, a još sam imao i čast da okrunim kraljicu i princezu, a posebno mi je drago što je Gresa uspjela osvojiti svoju prvu veliku seniorsku medalju. Čestitam Gresi i trenerici Niki Crevatini, nadam se da je to početak Gresine lijepe karijere - poželio je svjetski i europski prvak te olimpijski doprvak na preči.

»Kraljica« Aure Anasasiia Salos uz višebojsko, osvojila je i pojedinačna zlata s trakom, obručem i čunjevima, dok je najbolja s čunjevima bila njezina sunarodnjakinja Darya Tkatcheva. U seniorskim finalima nastupile su i ritmičarke GK Aura, Siena Gančev i Lua Cizel s po dva sedma i dva osma mjesta.

»Princeza« Aure Margherita Fucci uz višebojsko zlato uzela je i sva četiri pojedinačna juniorska naslova. Hrvatska reprezentacija imala je četiri finala – Ana Jurković (GK Maksimir) zauzela je 6. mjesto u vježbi s obručem, Vita Franov (KRG Sirena) bila je 7. s čunjevima i trakom te 8. s loptom, dok je Aurina Nika Pfeifer završila kao 8. s čunjevima i 9. s obručem.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter