ODBOJKA

VELIKA FOTOGALERIJA / U sjajnoj atmosferi Velovršanke pokazale da su i dalje "gazde" u Puli

| Autor: Ivica Cerovac


Prošle sezone se gradski derbi Prve lige odbojkašica igrao u sedmom kolu na Velom Vrhu i u njemu je Pula osvojila prva dva seta, nakon čega je uslijedio preokret Velovršanki i 3:2 pobjeda. Ove godine je »ples kuglica« odlučio da će dvije najbolje ekipe najvećeg hrvatskog poluotoka snagu odmjeriti u prvom kolu, također na Velom Vrhu, i opet su se domaće odbojkašice morale vraćati iz rezultatskog minusa. Odradile su to puno bolje nego lani, 18:22 u prvom setu pretvorile u 25:22 i potom s »pola snage« preostala dva seta riješile u svoju korist.

Jednosmjerna ulica

- Početak je sezone i vidjelo se to u prvom setu u kojem je bilo puno oscilacija u igri, koje su došle kao posljedica neuigranosti, premalo odrađenih pripremnih utakmica te činjenice da pola prve postave radi i teško se cijela ekipa skupi na treninzima. Nikad ne znaš što možeš očekivati u prvoj utakmici, pokazao je to prvi set i brojne izmjene u vodstvu, a potom je sve dalje išlo glatko, što se vidi i po konačnom rezultatu - rekla je Barbara Kalister, pouzdani srednji bloker Velog Vrha. - Prijelomni trenutak bila je završnica prvog seta koju smo dobro odradile, a reakcija što smo je tom prilikom pokazale nam je jako bitna. Bio nam je to fini vjetar u leđa za ostatak utakmice, ali i za sve ono što dolazi. Moglo se sve skupa zakomplicirati, ali kad smo se tada izvukle, preostala dva seta bila su jednosmjerna ulica i sretna sam radi toga. Iskustvo je na našoj strani i ono se definitivno u tim trenucima osjetilo, jer za Pulu igraju sve od reda mlade cure kod kojih će to doći s vremenom.

Barbari je ovo bio prvi gradski derbi odigran na Velom Vrhu, jer je jesenski dio prošle sezone provela u Kaštelama.

- Bio mi je to dodatni izazov. Cure su mi pričale o atmosferi koja se stvori u našoj dvorani, a sad sam to i doživjela. Buka s tribina nije nas zbunjivala, ali nas je ometala u trenucima kad bismo dogovarale neku akciju, jer jedna drugu nismo čule u terenu. Falila je malo ta međusobna komunikacija, ali sve ostalo bilo je odlično i da smo mogle birati, ne bismo odabrale bolji ulazak u sezonu - nije dvojila Kalister. - Pristupile smo utakmici kao svakoj drugoj, ali uvijek postoji taj imperativ koji sa sobom nosi gradski derbi, a dodatni pritisak bila je činjenica da se igrao već u prvom kolu. Drago nam je da smo pobjedom krenule u sezonu koja će biti teža nego lani, no nju smo već polako maknule sa strane i okrećemo se gostovanju u Vinkovcima.

I dok Velovršankama nakon utakmice osmijeh nije silazio s lica, razočaranje kod odbojkašica Pule moglo se »rezati nožem«.

Prevelika očekivanja

- Servis nam nije bio na nivou, prijem također, obrana nije štimala, blok nismo imale i napad nam je bio loš. Ukratko, bile smo loše u svim odbojkaškim segmentima - realna je bila Lara Škoro, kapetanica Pule. - Uspjele smo napraviti četiri poena razlike u prvom setu, no onda su nas u završnici protivnice »stisnule« servisima. Nismo mogle primiti loptu, a onda nije bilo niti prolaska, izgubile smo brzo nekoliko poena i više se nismo uspjele vratiti na nivo igre koji nam je donio prednost. Prvi set je otišao na stranu Velog Vrha, a mi smo u potpunosti pale. Nitko nam ne može zamjeriti da nismo dale sve od sebe, a i trener je sve pokušao i napravio »milijun« promjena, ali nije išlo. Jednostavno, nije nam bio dan.

Teško se oteti dojmu da su mlađahne Puljanke same sebi, kao i proljetos u Pattinaggiju, stavile preveliki pritisak na leđa s kojim se nisu mogle nositi.

- Previše smo očekivale same od sebe na ovoj utakmici, to nas je odvelo u krivom smjeru i ne možemo pobjeći od toga da smo »izgorjele« od prevelike želje. Vidjelo se to već na zagrijavanju, »lude« smo bile, pretjerano živahne, nismo mogle stajati na jednom mjestu i kad smo na onakav način izgubile prvi set, jednostavno smo »pukle« - istaknula je Škoro. - Prva utakmica u sezoni uvijek je teška, a ova je imala dodatnu težinu jer je bio gradski derbi. Igrale smo protiv jednog od favorita za najviši plasman i ispalo je kako je ispalo, no idemo dalje. Moramo sve ovo skupa što prije zaboraviti i potruditi se da u drugom kolu, doma protiv Splita, izgledamo puno bolje. 

Sudar glavama kao poklon trenerici za rođendan

Trenerica Velog Vrha Tatjana Tonković u subotu je proslavila rođendan, za koji su joj njene igračice dan kasnije poklonile pobjedu izborenu bez previše potrošenih živaca, a čestitarima se u trećem setu odlučio pridružiti i pomoćni trener Alen Pačić. Nekad su slavljenika vukli za uši, no Pačić je to poželio podignuti na višu razinu, a kao uspomenu na sudar glavama koji se dogodio na klupi i deblji kraj koji je iz njega izvukla, Tonković je kraj susreta dočekala s vrećicom leda u ruci, kojom je hladila bolno mjesto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter