ritmička gimnastika

Galateice odlične na Balkanijadi i u Udinama

| Autor: Glas Istre
Galateice na Balkanijadi

Galateice na Balkanijadi


Prošlog tjedna u Budvi su održane druge Balkanske igre u ritmičkoj gimnastici. Za juniorsku reprezentaciju Hrvatske natjecala se članica KREG Galatea (Funtana-Vrsar) Lana Benčić, koja je nastupila u kvalifikacijama u vježbama loptom i trakom. Odličnom izvedbom vježbe s trakom osvojila je četvrto mjesto i ušla u finale.Pre-juniorka Viktorija Rakovac ostvarila je najbolji rezultat među gimnastičarkama Hrvatske u vježbama s loptom i čunjevima, a pre-juniorka Umma Ramadani ostvarila je najbolji rezultat u vježbi s loptom.

Ostale mlađe generacije kluba KREG Galatea natjecale se, pak, u nedjelju na poznatom turniru u Udinama gdje su nastupale gimnastičarke iz Italije, Njermačke, Luksemburga, Amerike, Slovačke, Australije i Hrvatske. Mlađe članice kluba natjecale su se u individualnom i grupnom dijelu natjecanja te ostvarile odlične rezultate. U grupnom dijelu natjecanja u kategoriji pre-junior natjecale su se Aurora Jelaš, Erina Abdiu, Stefani Valenta, Nina Lucija Dobša i Lana Đurić te svojom izvedbom vježbe s 5 obruča osvojile prvo mjesto.

U individualnom dijelu natjecanja, u kategoriji 2013B Lena Stanislava Mrkobrada osvojila je drugo mjesto u vježbi s loptom i treće mjesto s obručem. U kategoriji 2014B Aurora Jelaš ostvarila je dva druga mjesta, u vježbi bez rekvizita i s čunjevima, dok je Stefani Valenta u istoj kategoriji ostvarila drugo mjesto u vježbi s vijačom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter