FNC 19 u pulskoj Areni

"Trojanac" zamijenio "trojanca": Fabjan će borbu odraditi na svježinu

| Autor: Ivica Cerovac
(Foto FNC)

(Foto FNC)


U pulskoj Areni će se u subotu održati borilačka priredba FNC 19. Akter glavne borbe večeri trebao je biti Ivan Vitasović, no Fažancu, koji brani boje pulskog Trojan,a očito nije bilo suđeno da treću godinu u nizu svoj FNC pojas prvaka teške kategorije brani na domaćem terenu, u spektaklu kojeg će organizirati promocija Fight Nation Championship.

Kako se to često u "pet do podne" zna dogoditi u slobodnoj borbi, Vitasovića je od novog ulaska u kavez koji će biti smješten u središtu pulskog amfiteatra i obračuna protiv Yorgana De Castra sa Zelenortskih Otoka, udaljila ozljeda.

- Prošlog ponedjeljka "Mrvica" mi se požalio da ga nešto malo "stišće" pod rebrima i stoga je preskočio neke vježbe, ali sparinge je normalno odradio. U utorak je sve bilo u redu, da bi u srijedu opet "osjetio" nešto, ali nije mu se činilo ništa strašno. No, ispalo je da se prevario, jer je potom cijelu noć proveo u bolovima i u četvrtak se probudio potpuno "blokiran" s velikim podljevom ispod rebara.

Takav je došao na jutarnji trening, sve ga je boljelo i odmah sam ga poslao na slikanje u bolnicu, odakle mi se javio i rekao da ima slomljeno rebro. Kako je "zaradio" taj lom, niti dan danas nema pojma - provrtio je film unatrag Zelg Galešić, trener Trojana.

Potvrdu da Vitasović neće moći nastupiti u glavnoj borbi večeri na priredbi u Areni do koje je, u tom trenutku, preostalo devet dana, Galešić je primio dok je na pulskom Mornaru ispijao kavu. S njim u društvu bio je njegov drugi "teškaški" pulen Miran "Slo Rocky" Fabjan, koji se odmah ponudio da uskoči kao zamjena.

- Sve me to poprilično zateklo, a usto je Fabjan već imao potpisan ugovor za jednu drugu borbu te nisam znao što bi u tom trenutku bilo najbolje napraviti, pa sam odmah nazvao ekipu iz FNC-a i upoznao ih sa situacijom. Popričali smo, razmislili i na kraju svi zajedno zaključili kako je Fabjan najbolji potez kojeg trenutačno možemo povući - istaknuo je Galešić.

- U prilog odluci koju smo donijeli išla je činjenica da je Fabjan pomagao "Mrvici" tijekom ljetnih priprema na način da je na sparinzima "glumio" De Castra, a da bi bio što vjerodostojniji protivnik, dobro ga je proučio i zna što ovaj može ponuditi u kavezu.

S druge strane, Fabjan je poražen prekidom od Darka Stošića na FNC 17 održanom u Beogradu 1. lipnja i sigurno nije spreman nakon samo tri mjeseca odraditi novi zahtjevni ispit, a u prilog mu ne ide niti "short notice" od samo devet dana koliko je imao na raspolaganju da se pripremi za borbu dogovorenu na pet rundi po pet minuta.

- Svjesni smo da nemamo dovoljno vremena i da bi u škripcu u kojem smo se našli nagli ulazak u teški trenažni proces mogao izazvati samo kontra efekt. Izdržati 25 minuta u visokom ritmu veliki je problem i borcu koji je odradio kompletne pripreme, pa gdje neće biti njemu i stoga smo odlučili naglasak staviti na taktici. Fabjan ovu borbu jednostavno mora odraditi na svježinu i nastojati tražiti brzi prekid, želi li pobijediti De Castra - zaključio je Galešić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter